Društvo

Opština Medijana prva pomaže olimpijcima!

Bogdan i Novak Stanojević, prvi novac za put u Indiju na svetsku Olimpijadu iz astrofizike i fizike dobiće od Gradske opštine Medijana! Veće najveće niške opštine odlučilo je da talentovanim učenicima pomogne sa 100.000 dinara, i tako inicira i druge institucije da pomognu mladim talentima.
Sa fizičarima dostojnim svetskog glasa razgovarali su predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić i prvi čovek Skupštine prof. Dr Žarko Ranković. Nešto ranije i članovi Veća.

“Prekinuli smo sednicu Veća na kratko kako bi ove mlade i pametne ljude udostojili naše podrške i pokazali im koliko nam znače. Znamo da sredstva koja smo odvojili nisu dovoljna ali ako svi krenu našim putem biće ih. Mora da ih bude, jer nema vrednijeg od naše dece”, naglasili su prvi ljudi Gradske opštine Medijana.

Bogdan i Novak Stanojević su srećni vestima saopštenim danas. Očekivali su to jer im je već nagovešteno prilikom prvog poziva i posete Medijani početkom ove nedelje. Kažu, znali su da ih njihova opština neće izdati. Istovremeno su zabrinuti, jer im je za put neophodno skoro šestostruko više a polovinu novca moraju da uplate do 1. avgusta.

“Obratili smo se institucijama, firmama, fondacijama, ali osim Medijane nema odgovora niotkuda. Obećavamo, dostojno ćemo predstavljati svoju zemlju, grad i opštinu u Indiji, spremaćemo se vredno, samo da prikupimo novac za put”, kažu Stanojevići uz molbu, ali i osmeh što ih je neko bar čuo.

bogdan i novak

Takmičenje na koje odlaze u daleku Indiju održaće se od 9. do 19. decembra ove godine a Nišlije bi na taj put trebalo da idu u timu sa drugovima iz beogradske matematičke gimnazije. Imaće konkurenciju iz čak 40 zemalja.

Bogdan i Novak su blizanci, što njihov uspeh čini još zanimljivijim. Srebro i bronza iz Argentine sa juniorske naučne olimpijade samo su deo njihove kolekcije nagrada. Biće ih tvrde još!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com