Društvo

Treći ArtFemine festival u organizaciji Centra za devojke

Centar za devojke iz Niša po treći put organizuje festival feminističkog aktivizma i umetnosti – ArtFemine koji će od 15. do 17. jula biti održan na nekoliko lokacija u gradu.

Na festivalu će učestvovati 35 učesnica iz Bosne, Hrvatske, Makedonije, Albanije, sa Kosova, iz cele Srbije i naravno iz Niša. ArtFemine III obuhvatiće radionice pravljenja nakita, sapuna, slikanje na svili, muzičku i medijsku radionicu, rekreaciju u prirodi i jedinsktvenu mrdaonicu koje će biti održane u Centru za devojke, SKC-u, galeriji ART 55, Media & Reform centru i Nia klubu.

Otvaranje ArtFemine II Devojke iz Niša dobrodošle su na radionicu pravljenja nakita, neophodno je da se prijave putem mejl adrese centarzadevojke@gmail.com.

Prve večeri festivala za sve gošće biće po drugi put izvedena predstava „Ja sam emotivno biće“ po tekstu Iv Ensler, a u režiji Tatjane Nikolić, a zatim će se prisutne družiti na žurki uz muziku di-džejke Olje Wagner.

Drugo veče rezervisano je za panel na kojem će govoriti umetnice /aktiviskinje/ feministkinje o svojim uspesima i samim tim bodriti i podržati mlade aktiviskinje i feministkinje.

Nakon panela biće održana ulična akcija na kojoj ćemo preneti poruke sa panela u vidu transparenata.

Zatim sledi koncert grupe „Žen“ u klubu „Black Stage“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com