Društvo

Besplatni kampovi širom Srbije za volontere

Volonterski servis „Mladi istraživači Srbije“ organizuje volonterske kampove za mlade od 18 do 30 godina. Oni imaju priliku da besplatno borave u jednom od 35 kampova širom Srbije.

„Sjajna prilika za mlade da ovo leto provedu sa vršnjacima iz Južne Koreje, Rusije, Meksika, Španije, Finske, Italije, Nemačke i drugih zemalja sveta i od letnjih vrućina spas potraže na Jastrepcu, Fruškoj gori, Divčibarama, na Dunavu u Sremskim Karlovcima ili na nekom od jezera kao što su Kraljevac ili Ludaš“, saopštili su u ovoj organizaciji.

Već 27 godina u nizu „Mladi istraživači Srbije“ organizuju međunarodne volonterske kampove u Srbiji i omogućavaju volonterima i volonterkama iz naše zemlje da volontiraju na kampovima u 90 zemalja u svetu.

Kako prethodne dve, tako i ove godine Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije kroz program „Mladi su zakon“ obezbedilo je sredstva za sufinansiranje 35 volonterskih kampova u Republici Srbiji što omogućava domaćim volonterima da na kampovima u svojoj zemlji učestvuju besplatno.

Volonteri i volonterke koji su zainteresovani za međunarodne kampove u Srbiji mogu da se informišu i prijave putem internet stranice http://kampovi.mis.org.rs/dok se informacije za one koji bi da otputuju dalje nalaze na ovoj adresi http://www.mis.org.rs

Na volonterskim kampovima u Srbiji pored domaćih učestvuju i volonteri iz celog sveta. I ove godine će više od 850 volontera i volonterki iz zemlje i inostranstva, tokom ukupno 600 dana koliko će zbirno trajati kampovi ovog leta pokloniti čak preko 37.000 volonterskih radnih sati lokalnim zajednicama. Volonterski kampovi se ove godine održavaju u lokalnim zajednicama u 15 okruga širom Srbije.

mladi istrazivaci

“U svetu se godišnje održi oko 2 500 volonterskih kampova, a između međunarodnih volonterskih kampova u svetu i kampova u našoj zemlji nema nikakve razlike. Uvek se rade poslovi od javnog značaja koji doprinose poboljšanju kvaliteta života ljudi u zejednici gde se kamp održava. Osim nezamenljivog osećaja da rade nešto korisno i vredno za lokalnu zajednicu mladi razmenjuju iskustva, upoznaju nove kulture i običaje i stiču prijateljstva za ceo život”, kažu organizatori.

Ove aktivnosti su isključivo neprofitnog karaktera a kod mladih učesnika i učesnica doprinose razvijanju volonterskog stava i aktivnog odnosa prema zajednici i društvu u kom žive, dodaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com