Društvo

Na “Čairu” više hiljada kupača ali nema gužve

Proteklog vikenda prodato je oko 4000 ulaznica za bazen „Čair“. Prema rečima direktora Sportskog centra Dragana Perića, u subotu je na bazenu bilo oko 1.500, a u nedelju više od 2.500 kupača.
Od kada je počela kupališna sezona na „Čairu“, odnosno od 16. juna pa do kraja meseca bazen je posetilo više od 12 i po hiljada ljudi. To je više nego što je bilo čitavog juna prošle godine, kazao je Perić.

„Tokom juna 2015. smo za ceo mesec imali 11.200 posetilaca, a sada smo tu cifru premašili za dve nedelje. Bez obzira na ovoliki broj posetilaca na bazenu nema gužve jer su svi raspoređeni na velikom prostoru, mogu komotno da plivaju, a nama je lakše da osmatramo situaciju zbog bezbednosti“, ističe.

Kako kaže, zadovoljan je posetom ali i ponašanjem kupača. Čini se da su se privikli na korišćenje tobogana, a pre svega zahvaljujući instrukcijama spasilaca.

„Pojačali smo mere predostrožnosti i nemamo neuobičajen broj povreda na bazenima“, kaže za Niške Vesti.

Rešetka u „sporoj reci“ na kojoj se dete povredilo na dan otvaranja je zamenjena, postavljena je nova koja je bez oštrih ivica, objašnjava Perić. Mališani koji su se povredili toga dana dobili su sezonske propusnice, a s obzirom na to da su svi posetioci bazena osigurani, osiguravajuća kuća trenutno utvrđuje da li ima osnova da budu isplaćeni povređeni kupači.

13652660 10210249330855949 1329942076 n

Kafić „Skaj“ koji je na tenderu izabran za usluge pripremanja hrane i pića je za sezonu platio oko 2,2 miliona dinara, što su značajna sredstva za „Čair“, dodaje direktor Centra. Takođe, radnici koji pripremaju i služe su zaposleni u kafiću.

„Za svaku godinu koju kafić bude radio na bazenu treba da uloži po 500 hiljada dinara. Mislim da su oni za sada premašili tu cifru, a sve što budu kupili ostaje na bazenu, od ozvučenja do tendi i ležaljki, šankova…Mi smo vrlo zadovoljni jer je kvalitet usluge trostuko bolji nego kada smo mi sami to radili“, dodaje.

Na bazenu je angažovano i do 9 radnika preko Centra za socijalni rad. Pored njih, na „Čairu“ volontira i dvadesetak izviđača. Na ulazu i unutar kompleksa bazena je privatno obezbeđenje.

Podsećamo da je dnevna ulaznica 300 dinara za odrasle, dok je za decu 100 dinara. Po ceni karte postioci mogu da koriste sve sadržaje u kompleksu bazena – teretanu, terene za odbojku, knjige iz biblioteke…Bazen radi od 11 do 19 sati, vikendom od 10 do 19.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com