Hronika

Ubici vlasnika mesara “Dakom” produžena zatvorska kazna

Apelacioni sud u Nišu preinačio je kaznu Višeg suda Marku Diniću koji je osuđen za ubistvo vlasnika mesara „Dakom“ sa 20 na 30 godina zatvora.

Dinić je, podsećamo, hicima iz pištolja ubio vlasnika mesara „Dakom“ Slobodana Marinkovića 1. oktobra 2012. godine u Mramoru. Ubistvo se dogodilo u sačekuši, u 7:20 kada je Marinković krenuo kolima na posao.
Viši sud je novembra 2015. godine doneo prvostepenu presudu kojom je Marko Dinić osuđen na 20 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo. Njegov brat Ivica Dinić osuđen je za krivično delo teško ubistvo u pomaganju na 10 godina zatvora.

„Žalalili smo se 18. januara na ove kazne, nakon čega je Apelacioni sud u Nišu usvojio žalbu u delu koji se odnosi na Marka Dinića. Za krivično delo teško ubistvo ga proglašavaju krivim i osuđuju na 30 godina. Ivici Diniću sud je odbio žalbu i potvrdio kaznu na 10 godina“, kaže portparol Višeg javnog tužilaštva Vladimir Stanojević.

Sa ubijenim Marinkovićem je pokojni Dušan Dinić, otac Marka i Ivana Dinića koji su i počinili ubistvo, vodio spor zbog dugova. Po tom osnovu je ubijeni Slobodan Marinković trebalo da dobije u posed donju salu restorana “Lion” na Matejevačkom putu.

„U pitanju je teško ubistvo iz bezobzirne osvete zbog čega smo se i žalili na prvobitnu kaznu“, dodaje Stanojević.

Ova odluka je prvosnažna. Jedino, kaže Stanojević, vrlo ograničen pravni lek stoji Marku Diniću na raspolaganju, a to je Zahtev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom sudu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com