Društvo

Prijem građana i kod gradonačelnika Niša

Novi gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da će ubuduće biti praksa da gradonačelnik i gradsko rukovodstvo, direktori javnih preduzeća i ustanova, kao i načelnici Uprava imaju direktnu komunikaciju sa građanima. Takođe, postojaće evidencija problema sa kojima se građani suočavaju. Kako je kazao Bulatović, lično će kontrolisati rešavanje ovih prigovora.

„Vodićemo jedinstvenu evidenciju prijema građana i rešavanja njihovih problema. To će biti podložno lično mojoj kontroli. To posebno ističem jer građani Niša to zaslužuju“, kazao je Bulatović.

Ipak, još nije precizirao kada će prijemi početi i na koji način će građani moći do gradskih čelnika.

Najveći problem u gradu su, po njegovom mišljenju, organizacija i kadrovska rešenja. Time će se baviti tokom svog mandata, ističe. Prvi potez je pokretanje inicijative pred Skupštinom za postupak izmena Statuta Grada, rekao je. Izmene će se odnositi na jedinstvenu Upravu, na drugačiju organizaciju u radu i izbor direktora javno-komunalnih preduzeća, kao i nadležnost gradskih opština. Kako dodaje, neće imati problem sa smenom direktora i onih rukovodilaca koji ne rade dobro svoj posao.

„U Nišu smo kao nigde u Srbiji opterećeni politikom i stranačkim odlukama. Dobio sam podršku u razvoju Grada od strane Vlade Republike Srbije i potrudiću se da se ta praksa promeni. Biće ovo poštena vlast koja će brinuti o svakom dinaru“, rekao je Bulatović.

Podsećamo da je sledeća sednica gradskog Parlamenta zakazana već za utorak 12. jul, a na dnevnom redu biće i predlog izmene Statuta kao i rebalans budžeta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com