Politika

Bulatović novi gradonačelnik Niša, Banđur njegov zamenik

Darko Bulatović izabran je za novog gradonačelnika Niša, dok je na mesto njegovog zamenika došao Miloš Banđur, dosadašnji gradski većnik zadužen za komunalni sektor. Mile Ilić (SPS) je zamenik predsednika Skupštine grada.

Kako je rekao novi gradonačelnik Niša najvažniji prioriteti u radu biće reorganizacija gradske Uprave, izmena Statuta Grada kako bi se uredile nadležnosti opština i uvela efikasnija kontrola gradskog javnog sektora, dovođenje investitora i uređenje industrijskih zona.

Bulatović je na mesto prvog čoveka grada dospeo zahvaljujući glasovima 46 odbornika, dok je njih 8 bilo protiv.

13647215 10210238579387169 617042665 o

Na sednici su izabrani i članovi gradskog veća. To su inženjer zaštite životne sredine Branislav Kačar (SNS) koji je radio u “Naisusu” i “EPS Distribuciji”. Kačar je rođen 1990. godine. Inženjer elektrotehnike Miloš Milošević 1987. godište (SNS) koji je takođe radio u Elektrodistribuciji. U gradskom veću su i Tijana Đorđević Ilić (SNS), Mihajlo Zdravković koji je bio većnik i u prethodnom mandatu, Igor Vojinović iz Pokreta socijalista koji je zaposlen u “Parking servusu”. Iz redova socijalista u Veću su ekonomista Jelena Mitrovski i hirurg Saša Živić. U Veću ostaje i Svetozar Aleksov (PUPS) koji je bio član i u prethodnom mandatu, dok je iz redova radikala većnik profesor razredne nastave Bojan Krstić.

Na sednici Skupštine čule su se zamerke na biografije i godine pojedinih većnika iz SNS-a, na šta je gradonačelnik Bulatović rekao da su to ambiciozni mladi ljudi koji zaslužuju priliku da se dokažu.

“Oni će učestvovati u odlučivanju ali ću ja biti odgovoran za sve ključne odluke”, kazao je Bulatović.

Za zamenika sekretara Skupštine postavljena je pravnica Milena Kostić, koja je prethodno radila u Upravi za dečju, primarnu zdravstvenu zaštitu i u Službi za poslove Gradonačelnika i Skupštine Grada.

Podsećamo da je Bulatović do sada bio direkor “EPS Distribucije”, a pre nego što je došao na tu funkciju bio je predsednik gradske opštine Crveni Krst.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com