Kultura

Paulo Roberto Lisbo izlaže u Narodnoj biblioteci

Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ u saradnji sa Međunarodnim udruženjem likovnih umetnika „Palanski art“, organizuje izložbu Paulo Roberto Lisboa.

 

U sredu 13. jula u 12 sati u Biblioteci biće otvorena izložba brazilskog umetnika Paula Roberta Lisboa, kako je naveo Ljubiša Kocićova izložba ostavlja jak utisak.

Paulo Roberto Lisboa je prisutan širom sveta u mnogim umetničkim zbirkama od Brazila do Finske i od SAD do Japana. Njegove grafike karakteriše tanana fluidnost mašte koja posmatraču omogućuje da izgradi sopstvenu priču. Na taj način, Paulovi radovi deluju snažnom ekspresijom koja je ipak smirena i blaga i kojom otelovljuje posebnu narativnu pozadinu. Nežni i emotivni detinjasti crteži kao da su pozajmljeni iz spomenara nekog školarca-sanjalice. Neke od tih partija su naglašene bezbrižnim dečjim škrabanjem, inače tehnički izvedenim, po svemu sudeći, diskretnom tehnikom mekog laka. Ali te bezbrojne detinjaste minijature se najednom premeću u upozoravajuće simbole koji neprimetno ali uporno izgrađuju jedan drugačiji svet, svet otrežnjavajuće realnosti i upozorenja od modernih opasnosti. Naznake egipaskih hijeroglifa samo pojačavaju univerzalnu vrednost nemog alarma Paula Roberta“, rekao je Kocić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com