Društvo

Nišlije žele da pomognu fizičarima

Mnoge medijske kuće iz Niša pokušavaju da danima skrenu pažnju na problem koji imaju braća Bogdan i Novak Stanojević učenici Gimnazije „Svetozar Marković“, oni su niški gimnazijalci koji su izborili pravo na učešće i put na Međunarodnu olimpijadu iz astronomije i astrofizike, ali nemaju novca da na to takmičenje i otputuju.

Našoj redakciji obratila se Marija Bralović, koja nas je uputila na sajt na kome mogu da se doniraju sredstva,  samoinicijativno rešili su ljudi da pomogne prikupljanjem sredstava.

Braća danas idu na razgovor kod predsednika GO Medijana Milana Krstića u nadi da će ova opština pomoći koliko može. Ovo je prva gradska opština koja se sama javila da pomogne i pozvala braću na razgovor.

Učešće na Međunarodnoj olimpijadi otvoriće mnoga vrata, ipak sve to sprečava nedostatak novca.

fizicari 300x2232.800 dolara po takmičaru, ukupno je 5.600 dolara za nas obijicu, to je veliki novac da porodica sama pokrije. Problem je u tome što polovina ukupne sume mora da se uplati do 1. avgusta kao svojevrsna potvrda da ćemo učestvovati na takmičenju, a ostatak novca moramo da dostavimo nakon toga “, rekao je Novak Stanojević i dodaje.

Sredstva ne može da obezbedi škola, prinuđeni su da se oslone na Grad, gradske institucije, kompanije i ljude dobre volje. Ovi talentovani đaci obratili su se Upravi za obrazovanje Grada Niša, Komisiji za podsticaj talentovanih srednjoškolaca i studenata i mnogim kompanijama.

Jutros su nas pozvali iz Gradske opštine Medijana, da u ponedeljak dođemo na razgovor, nadamo se da će nam ova opština pomoći. Velik je iznos ali ako nam svako ko može pomogne po malo biće dovoljno”, završava za Niške Vesti Bogdan Stanojević.

Društvo astronoma Srbije nastoji da obezbedi deo novca od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Za uplate: AIK Banka dinarski 105000040230383660 i za uplate iz inostranstva IBAN: RS35250319000030201008.

Za više informacija kontaktirati Bogdana Stanojevića 060 536 76 24

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com