Društvo

I Niš ima za koga da navija na Olimpijskim igrama u Brazilu

Nenad Filipović, je jedini atletičar koji će predstvljati Niš na 31. Olimpijskim igrama koje se za dve nedelje počinju u Brazilu. On je do olimpijske norme lako stigao ali je prikupljanje sredstava ipak bio veći problem, pomogao je Grad Niš i neka preduzeća ali je za vrhunske pripreme potrebno više novca, uveren je Filipović. Ovo je Nenadu treće učešće na OI a kaže nije mu teško da sa proizvodne trake u fabrici ode u Rio de Ženeiro, jer kaže to je sve život. Ovaj uspešan sportista priželjkuje posao u struci, možda će nakon današnje izjave ministra sporta Vanje Udovičića to i biti realnost.

Ovaj niški vrhunski sportista putuje na Olimpijske igre, 12 avgusta jer je njegovo takmičenje na rasporedu krajem programa Olimpijskih igara, kaže za Niške Vesti Nenad Filipović.

Ovo je meni treća olimpijada i radujem se učešću. Znam protivnike i znam šta da očekujem. Raduje me susret sa našim olimpijcima”, kaže Nenad.

Ovaj olipmijac je trenutno na pripremama na Vlasini, gde obično odlazi kada se priprema za vrhunska takmičenja.

Radim u Juri, u proizvodnji. Nekada je teško da uskladim obaveze trening, posao i porodicu. Imam dva deteta, devojčicu i dečaka od šest i tri godine i volim da sa njima provodim vreme koje mi nekad nedostaje”, priča niški olimpijac.

532116 3272600188005 588177060 nProfesor fizičkog vaspitanja, tri puta učesnik Olimpijskih igara ipak priželjkuje posao u struci. Ministar sporta Vanja Udovičić danas je u Nišu na to pitanje odgovorio pozitivno, da se na tom problemu radi.

Što se tiče konkretnog pitanja koje nije sportsko, i te kako se bavimo rešavanjem problema, i mislim da će u najskorije vreme da se reši taj problem”, rekao je ministar sporta Vanja Udovičić u niškoj Banovini.

Disciplina brzo hodanje na 50 kilometara disciplina je u kojoj će se Filipović oprobati šesti put na vrhunskim takmičenjima.

GO Medijana i “Parking servis” su pomogli kada sam prošle godine učestvovao na nekim inostranim takmičenjima, jer za takmičenja u mojoj disciplini moram da putujem van zemlje”, kaže Filipović za Niške Vesti.

Nišlija je od 2006. godine kada se doselio iz Vlasotinca, a posle učešća na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine i Londonu 2012. godine slede i tri svetska prvenstva nastala je borba za finansiranja. Filipović je od grada dobio pomoć.

Našem olimpijcu Grad je pomogao sa 150.000 dinara “nenamenska sredstva” svi ostali troškovi pokriveni su od Olimpijskog komiteta”, kaže bivši gradski većnik za omladinu i sport Milan Pešić.

Svi naši olipijci imaju odlične uslove za pripremu, tvrdi ministar sporta danas u Nišu.

Ono što mogu da kažem iz aspekta Ministarstva omladine i sporta jeste da, svi sportisti imaju adekvatne i sve uslove koji su neophodni za odlazak, ne na Olimpijske igre nego na sva takmičenja. Mogu da vam tvrdim da od opreme, patika, majci, suplementacije i dodatka hrane u hotelima gde je potrebna veća gramaža mesa, do putovanja na najbolji način, to naši sportisti imaju! To je ono čemu smo težili, da naš sportista bude jednak bez obzira ispred kog protivnika izađe i da bude ravnopravan”, rekao je Udovičić u Nišu.

Srećan put Filipoviću i svim našim olimpijcima, želi redakcija Niških Vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com