Društvo

Psihološko savetovalište za mlade u Nišu

Problem prilagođavanja sredini na početku studija ili problemi u učenju studenti niškog univerziteta rešavaju u Psihološkom savetovalištu koje radi pri Studentskom kulturnom centru. Samo prošle godine pomoć je potražilo dve hiljade studenata, dvostruko više nego 2014. godine.

Studentkinja pedagogije iz Bora završila je i poslednju seansu u Psihološkom savetovalištu. Kaže da joj je terapija mnogo pomogla, rešila je problem s kojim se borila dve godine.

Druga korisnica Psihološkog savetovališta kaže da je došla sa konkretnim problemom i “Nisam došla ovde da bi mi neko drugi rešio problem”, kaže, meni je samo bilo potrebno da me neko malo stručnije upravi nekako na pravi put”

Individualnom ili grupnom terapijom rešavaju se problemi kao što su anksioznost, problemi pri učenju ali, kako kažu, u savetovalištu tu su i porodični problemi ili neka traumatska iskustva.

“Mladi u periodu odrastanja, prelaženja iz adolescencije u odraslo doba imaju klasične krizne situacije”, podseća Ivana Nerubacki, koordinatorka i terapeutkinja u Psihološkom savetovalištu, “kako bi sada moje odraslo doba trebalo da izgleda, da li bih ja svoje dete u sebi trebalo da eliminišem sad kad sam odrasla osoba.”

Jedan od korisnika Savetovališta kaže da mu je najviše pomoglo to što je stekao mogućnost da ubuduće na vreme uoči probleme.

Opširnije na RTS.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com