Društvo

NAGRAĐENI! Niški đaci osvojili televizor za školu

Luka, Milutin, Uroš i Nikola učenici OŠ “Sreten Mladenović Mika” iz Niša” osmislili su Teslin toranj u Minekraftu koji se našao među najboljim radovima na nacionalnom konkursu “Budi kao Tesla”, nisu dobili glavnu nagradu ali su za svoje drugare i školu osvojili Samsung televizor.

Luka Veličković, Milutin Kocić, Uroš Marković i Nikola Stamenković uz podršku i mentorstvo profesora Aleksandra Stojkovića izborili su se za Samsung televizor, zahvaljujući i podršci Nišlija.

Pobednik nacionalnog konkursa „Budi kao Tesla“ je osnovna škola „Mihajlo Pupin“ iz Zemuna sa svojim projektom „Ringišpil“. Stručni žiri je ovu odluku doneo jednoglasno. Ideja projekta „Ringišpil“ bila je da se pokrene dečija igračka pomoću pametnog telefona i tehnologije prepoznavanja zvuka. Primenjena je i jedna od neostvarenih ideja i zamisli Nikole Tesle – bežični prenos podataka. Pobednički projekat slavi inovativnost, znanje, tehnologiju i stvaralaštvo, upravo vrednosti koje su krasile Nikolu Teslu. Pobednička škola je dobila kompletno opremljenu Samsung digitalnu učionicu.

Žiri je odlučio da dodeli još dva Samsung televizora kao nagradu školama koje su takođe pokazale izuzetnu inovativnost i kreativnost. Dobitnici Samsung televizora su: OŠ “Sreten Mladenović Mika“ iz Niša sa svojim radom „Teslin toranj u Minecraft-u i OŠ „IV kraljevački bataljon“ iz Kraljeva sa video radom „Budi kao Tesla“.

ekipa

“Potajno smo se nadali da ćemo biti među tri najbolja rada. Moji učenici su naročito bili optimistični dok smo gostovali u medijima i iskreno stečena popularnost im je prijala. Nismo baš imali podršku svih, nekako smo i sami ušli stidljivo u celu marketinšku trku. Bili smo ubeđeni da smo uradili pravu stvar. Obećao sam i odlazak za Beograd bez obzira na sve i to se ispunilo. Ipak su oni moji pobednici a stvaraćemo i dalje u skromnim uslovima i jednog dana ostvariće se i san – nova digitalna učionica. Čini mi se da smo bili usamljeni bez podrške a moglo se više. Bićemo skromni kao sto jesmo i idemo dalje”, kaže za Niške Vesti nakon proglašenja Aleksandar Stojković mentor i nastavnik ovih vrednih dečaka.

Konkurs je raspisao Muzej Nikole Tesle uz podršku kompanije Samsung i Zavoda za vrednovanje obrazovanja i vaspitanja.

http://www.youtube.com/watch?v=QaLKH4WhBQM

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com