Ekonomija

Kargo centar uskoro na niškom aerodromu?

Na niškom aerodromu “Konstantin Veliki” uskoro bi mogao da bude otvoren intermodalni kargo centar, tj. centar za transport robe avio, drumskim i železničkim saobraćajem. Kako je rekao gradonačelnik Niša Zoran Perišić, jedna kompanija je zaintersovana za otvaranje ovakvog centra, a ona bi ujedno uvela i nove letove iz Niša.
Perišić nije rekao o kojoj kompaniji je reč, ali je naglasio da niški aerodrom ispunjava sve uslove za ovu delatnost. “Konstantin Veliki” se nalazi u blizini auto puta i železničke pruge, a kargo centar će povećati njegovu konkurentnost.

“Aerodrom će zablistati punim sjajem kada bude izgrađen ovakav logistički centar. U transportnom saobraćaju će na jednom mestu moći da se pristupi železnicom, drumskim i avio saobraćajem. To je retskost u Srbiji”, ističe Perišić.

Sa niškog aerodroma, koji će do kraja godine imati 9 redovnih međunarodnih linija, putuju Bugari, Makedonci ali i građani Srbije koji žive u prestonici, dodaje Perišić.

“Po prvi put u istoriji letenja iz Beograda dolaze putnici da bi leteli sa niškog aerodroma i to je dobro. Bio je i cilj da napravimo takav sistem održivosti aerodroma”, kazao je Perišić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com