Društvo

Konj uginuo nasred ulice, uklonili ga posle 5 sati (VIDEO)

U ulici Sindikalni stanovi na Paliluli u sredu oko 16 sati uginuo je konj koji je vukao zapregu. Telo životinje bilo je na kolovozu skoro 5 sati, dok ga nisu uklonile službe Javno-komunalnog preduzeća „Mediana“.

Nesrećna životinja je pala na sred ulice, a prema rečima očevidaca, dvojica muškaraca koja su se prethodno vozila u zaprežnim kolima pokušala su da podignu konja na noge čak i batinama. Pošto nisu uspeli, otišli su, a konj je satima udarao glavom o beton dok nije uginuo.

„Konj je bio iscrpljen i vidno izgladneo. Bespomoćno se koprcao na asfaltu dok nije uginuo. Prizor je bio užasan“, kaže Marjan Rosanda stanovnik ulice Sindikalni stanovi.

13625036 10210203319385691 1560070755 n

On dodaje da su se navodni vlasnici životinje nekoliko puta vraćali pokušavajući da uklone konja i zapregu. Stanari su, kažu, kontaktirali policiju opšte nadležnosti i komunalnu policiju, jer nisu znali ko treba da reaguje u ovakvim situacijama.

Oko 20:30 o ovom slučaju obaveštena je i saobraćajna policija koja je došla na mesto događaja. Kako su nam rekli u Policijskoj upravi, životinju je pregledao i veterinar koji je konstatovao da je umrla od prejedanja. Ekipe JKP „Mediana“ su tek u večernjim satima uklonile telo uginulog konja sa ulice.

„Policija je izašla na teren ali je konstatovala da nije bilo ničega zbog čega bi trebalo da reaguju. Kada je konj uklonjen, kolovoz je opran, a saobraćaj u ulici je normalizovan“, kazali su u Policijskoj upravi.

13599687 10201895144216368 1221317682 n

Dugogodišnji trener jahanja Žarko Jovanović kaže da vlasnički konji koji vuku zaprege po gradu često budu izgladneli, zbog čega beže i lutaju noću ulicama u potrazi za hranom.  

“Te životinje se čuvaju u nehumanim uslovima, često su iscrpljene i gladne. Niko ne vodi računa o tome”, upozorava Jovanović.

 

INSPEKCIJA NALAŽE, “MEDIANA” UKLANJA STRVINE

Po Odluci o obavljanju komunalne usluge zoohigijene na teritoriji Grada Niša komunalni inspektor je ovlašćen da izda nalog Preduzeću da ukloni leš životinje sa javne površine.

“Mediana” je zadužena da ukloni leš uz nalog. Međutim, kako objašnjavaju u Komunalnoj policiji, preduzeće ovu uslugu treba da naplati od vlasnika, ukoliko je reč o vlasničkoj životinji.

“Problem je uglavnom kome tu uslugu da naplate. Takođe, leševi životinja se ne tretiraju kao i sav drugi otpad i to dodatno košta”, dodaju u Komunalnoj policiji.

Građani ovakve slučajeve mogu da prijave i Komunalcima koji će obavestiti nadležne, ali je prava adresa JKP “Mediana”, objašnjava Milan Đorđević iz Komunalne policije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com