Društvo

Najviše se krade ispred Gradske kuće

U Nišu i Niškoj Banji se godišnje posadi blizu 150 000 rasada cveća, u dve godišnje podele u letnjoj oko 90 000 a u zimskom periodu blizu 60 000 rasada. Kako se u našem gradu ovi rasadi puno kradu, u rezervi bi trebalo da bude barem još 15 000 kaže za Niške Vesti Boban Đorđević, iz sektora Zelenilo u JKP “Mediana”.

Najviše se rasada krade ispred gradskih intitucija koje uglavnom imaju čuvare. Najveći problem imamo ispred Gradske kuće gde smo od početka maja do juče posadili čak 2000 rasada a da je većina odneta – ukradena. Najčešće se sve ovo dešava u lenjim mesecima, i što je najgore zna se ko to radi, intervenisala je policija par puta ali ništa više od toga se na bolje nije pomerilo”, kaže Đorđević za Niške Vesti.

13607980 10210194926935885 1037467348 n

Bašta ispred i oko Gradske kuće najčešće je mesto gde se krade cveće, tvrde u ovom javnom preduzeću.

Od početka maja mi smo ispred Gradske kuće četiri puta presađivali rasad cveća sa količinom od 500 sadnica. Većina tog rasada je pokradeno. Juče ujutru smo samo primetili da je preko noći odneto čak blizu stotinak rasada, mi to odmah zanavljamo ali će doći trenutak kada nećemo imati šta da zasadimo. ”, završava Đorđević.

Nišlijama je očigledno najlepše “gradsko cveće” iako je u blizini Cvetna pijaca, najradije istrgnu latice koje ne mora da plate.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com