Sport

Tomić otišao u Čukarički za 50

Marko Tomić (24) nije više fudbaler Radničkog. Niški klub prihvatio je ponudu Čukaričkog i danas je transfer i zvanično dogovoren.

U ime kluba pregovarao je direktor Marko Jovanović, a posao je kompletiran juče, nakon što su predsednici dva kluba Radan Ilić i Dragan Obradović dogovorili obeštećenje u iznosu od 50.000 evra. Stasiti univerzalac već je napustio pripreme Radničkog na Kopaoniku i na putu je za Beograd.

Podsetimo, Tomićev ugovor važio je do 2018. godine, ali je u njemu postojala klauzula da ovog leta može da pregovara o povećanju plate ili odlasku u neki drugi klub.

Zadovoljni smo ovim transferom. Tomić je dosta dao klubu, izašli smo mu u susret, a sa druge strane, mi ćemo ovim novcem rešiti dosta toga. Jednostavno, moraćemo da se navikavamo da živimo od transfera, jer Grad neće doveka moći da nas finansira. Očekujem da uskoro rešimo i pitanje Mrkićevog odlaska. To bi bio treći transfer ovog leta, čime bismo pokazali da smo klub, sposoban da valorizuje svoj kvalitet i uloženu stručnost u radu. A kada budemo igrali u Evropi, siguran sam da će i transferi biti mnogo veći – rekao je predsednik Radničkog Radan Ilić za sajt kluba.

Tomić je bio podeljenih osećanja, istovremeno je osećao i tugu i radost:

Prvo bih želeo da se zahvalim svima u Radničkom, saigračima, trenerima, upravi, navijačima… Zna se da sam još kao klinac došao u Radnički, posle igrao u nekim manjim klubovima, o onda, od leta 2014. godine, definitivno se vezao za ovaj klub. Evo, posle dve godine na Čairu odlazim u Čukarički željan nekih novih dokazivanja i nadam se da ću se i u novom klubu izboriti za status kakav sam imao u Radničkom. Radujem se novim izazovima, radujem se igranju u Evropi, a jedino se ne radujem što ću već u prvom kolu novog prvenstva naići na moj Radnički – emotivno je , za sajt kluba, govorio popularni Tomke.

Marku Tomiću se zahvaljujemo na godinama provedenim u Radničkom i želimo mu sve najbolje u novom klubu. Ipak, potrudićemo se da u prvom kolu novog prvenstva, nastavimo tradiciju nepobedivosti u duelima sa popularnim „Brđanima“…

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com