Društvo

Sremska ulica dobija nov trotoar, Durmitorska i kolovoz

Završeno je asfaltiranje kolovoza u Durmitorskoj ulici, a u toku su radovi na asfaltiranju trotoara. Trotoari se rekonstruišu i u Sremskoj ulici.

Kompletni rekonstrukcija Durmitorske ulice obuhvata rušenje kolovoza i trotoara sa izradom novih slojeva šljunka, tampona, dva sloja asfalta i novih ivičnjaka.

“Veoma sam zadovoljan što su radovi završeni pre roka, bez obzira na loše vremenske prilike tokom maja. Takođe, ovde su rađeni i priključci na vodovodnu mrežu”, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić prilikom obilaska radova.

Ulica je dugačka 510 metara, široka 6 metara sa trotoarima širine od metar do metar i po sa obe strane. Ukupna vrednost rekonstrukcije je 24 i po miliona dinara. Radovi su planirani Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2016. godinu, a izvođač je „Trace PZP Niš“.

mestani

Kompletnom rekonstrukcijom kolovoza i trotoara u Durmitorskoj ulici, stanovnicima ove ulice, rešen je dugogodišnji problem velikih oštećenja na kolovozu i trotoaru, ističu u Direkciji za izgradnju.

U toku je rekonstrukcija trotora i u Sremskoj ulici, a u narednom periodu biće urađena leva strana iz pravca Bulevara dr Zorana Đinđića.

Radovi obuhvataju rušenje postojećih dotrajalih betonskih ploča na trotoaru i postavljanje novih behaton ploča. Trotoar je dužine 370, a širine 3 metra. Izvođač radova je „IC kika gradnja“, a vrednost radova je oko 4.800.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com