Politika

Naprednjaci, socijalisti i radikali su većinska vlast u Nišu

Srprska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i Srpska radiklana stranka potpisale su koalicioni sporazum o zajedničkom učešću u gradskoj vlasti. Zahvaljujući koaliciji oni će u gradskom Parlamentu imati 45 odbornika, od ukupno 61.

Ovo je, kako su kazali potpisnici, samo okvirni sporazum, kojim još nisu podeljene sve funkcije u gradskoj vlasti, ali je utvrđeno da će od 9 članova Veća 2 mesta pripadati socijalistima, 1 radikalima, a ostala naprednjacima. Aneksom ugovora biće definisani ostali pravci podele vlasti, a kako su još jednom potvrdili mesto gradonačelnika Niša pripašće SNS-u i to Darku Bulatoviću.

Sprazum su potpisali ispred SNS-a Zvezdan Milovanović, vlasnik Kopernikus televizije koji je na čelu niških naprednjaka, ispred SPS-a Žarko 13566040 10210171486349885 1919497945 nRanković dosadašnji gradski većnik, i Nikola Savić ispred SRS-a.

„Ovim sporazumom napravili smo stabilnu i jaku gradsku vlast za naredne četiri godine“, kazao je Zvezdan Milovanović iz SNS-a.

Na čelu odborničke grupe socijalista u gradoj skupštini biće Aleksandar Cvetković koji je predsednik Okružnog odbora ove partije.

„Svu energiju usmerićemo ka poboljšanju standarda građana, uključujući borbu za investicije i nova radna mesta“, kazao je Žarko Ranković iz SPS-a.

Iz redova radikala u gradskom Veću sedeće Bojan Krstić, potpredsednik niškog odbora ove stranke.

„Prvi put od osnivanja SRS je u gradskoj vlasti u Nišu. U gradu je milion problema i vlast zahteva učeće svih koji mogu da ih rešavaju“, kazao je Nikola Savić iz SRS-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com