Društvo

PODRŠKA! Niški đaci u borbi za digitalnu učionicu (VIDEO)

Luka, Milutin, Uroš i Nikola budući učenici osmog razreda OŠ “Sreten Mladenović Mika” iz Niša” osmislili su Teslin toranj u Minekraftu koji se nalazi među deset najboljih radova u Srbiji na konkursu “Budi kao Tesla”, potrebno im je još puno glasova kako bi ova niška škola dobila modernu digitalnu učionicu.

Budući osmaci Luka Veličković, Milutin Kocić, Uroš Marković i Nikola Stamenković uz podršku i mentorstvo profesora Aleksandra Stojkovića bore se za prvo mesto i modernu Samsung učionicu, a nagrada zavisi od glasova najpre Nišlija.

Ovi učenici su kroz medije zamolili za podršku sugrađana, kažu to će značiti i ostalim đacima ove škole jer kroz njihovu igricu “Teslin toranj u Minkraftu” đaci mogu da nauče i istoriju, geografiju, tehničko i informatiku. Oni dodaju da se u njihovom radu može proveriti dobro znanje.

tt

Njihov mentor profesor informatike i tehničkog obrazovanja Aleksandar Stojković kaže da ovim vrednim učenicima nije ovo prvi, već treći rad.

“Sa prvim radom smo se predstavili na NIMAT-u u maju mesecu u Regionalnom centru kada smo imali zapažen nastup. Već smo konkurisali sa drugim radom na Festivalu filma KREF koje orgaizuje Učiteljsko društvo u Leskovcu a rezultate očekujemo u septembru. Na tom festivalu smo konkurisali takođe sa Minekraft igricom ali je u pitanju niška Tvrđava. Ovo nam je treći rad i od njega očekujemo puno, mada smo imali malo vremena da se spremimo, jer je bio i kraj školske godine“, kaže za Niške Vesti Stojković.

Pravo učešća na ovom takmičenju imale su sve osnovne škole u Srbiji.1

Ozbiljni su radovi sa kojim su konkurisali ostali takmičari, ali mi se borimo za prvo mesto. Zadata forma je bila kratki video radovi, i bilo je puno toga… pozorišnih predstava, eksperimenata i uređaja vezanih za Teslin rad. Mi smo se odlučili za rad ovog tipa jer smo već radili nešto slično pa je bilo logično da nastavimo u tom smislu. Ideja je bila njihova, ja sam im samo davao smernice”, kaže profesor informatike i tehničkog obrazovanja.

Nije bilo teško naterati ove vredne učenike na rad, kaže njihov nastavnik.

Sve je to njima vrlo blisko, uz to i popularno, nije im bilo ništa teško a oni su vredna i pametna deca“, završava Aleksandar Stojković i dodaje da im je veoma bitna podrška Nišlija kako bi ova niška škola dobila digitalnu učionicu, jer kažu od grada teško da će je dobiti.

Glasanje je na sajtu otvoreno do 8. jula. Svaki posetilac sajta može da glasa za jedan rad jednom dnevno sa iste IP adrese. Pobednik će biti proglašen 10. jula u Beogradu, a nagrada je digitalna učionica koja obuhvata: 30 tableta, 30 maski za tablet, 1 štampač, 1 elektronsku tablu, 1 klima uređaj i renoviranje učionice.

Trenutno rad ovih niških đaka ima nešto preko 430 glasova, pomozimo im da budu nagrađeni za svoj rad oni, đaci i budući đaci OŠ “Sreten Mladenović Mika”, glasanjem! OVDE

Konkurs je raspisao Muzej Nikole Tesle uz podršku kompanije Samsung i Zavoda za vrednovanje obrazovanja i vaspitanja.

http://www.youtube.com/watch?v=QaLKH4WhBQM

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com