Politika

Opština Pantelej konstituisala Skupštinu

Srđan Nešić (SNS) ostaje na čelu Skupštine gradske opštine Pantelej. Od 21 odbornika, njih 15 je dalo glas Nešiću, dok je 6 bilo protiv. Na konstitutivnoj sednici potvrđeni su mandati odbornicima.

„Ubuduće ću se truditi da budem korektan prema svim predlozima koji dolaze iz vlasti ili opozicije, a u cilju unapređenja kvaliteta života građana. Prioriteti u radu opštine biće ulaganje u komunalnu infrastrukturu i pomoć socijalno ugroženima“, kazao je Nešić.

Za zamenika predsednka Skupštine izabran je Ivica Dimitrijević sa liste DSS-a, a za sekretara Ljiljana Berić iz redova naprednjaka, koja će tu funkcijuju obavljati po drugi put.

SNS još nije potpisao postizborni koalicioni sporazum ni sa jednom partijom, ali kako su istakli, očekuju širu podršku u skupštinskom odlučivanju. Takođe očekuju da će koalicioni sporazum potpisati pred izbor izvršne opštinske vlasti, što će se dogoditi na sledećoj sednici Skupštine, dodaju.

“U Panteleju poljoprivreda, turizam i privreda treba da budu pokretač razvoja, ali se u prethodnom periodu nismo dovoljno bavili tim oblastima i trebalo bi da im posvetimo pažnju”, smatraju odbornici iz koalicije DS-SDS-NPS-LDP, koji će sa UG “Iskreno za Niš” i Levicom Srbije biti u opoziciji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com