Društvo

Paraglajderi iznad Niške Banje

Od petka 1. jula, do nedelje 3. jula, u organizaciji Paraglajding kluba „Grunf“ iz Niša i pod pokroviteljstvom Vazduhoplovnog saveza Srbije, održava se „Sićevo open“. U vazdušnim trkama od 50 km do 70 km, piloti paraglajdera će leteti iz pravca Niške Banje prema Leskovcu, Vlasotincu i Pirotu, sakupljajući bodove za Ligu Srbije.

Ovo je prvo takmičenje u sezoni u preletu paraglajderom, jer su zbog nepovoljnih meteo uslova sve prethodna takmičenja bila ili otkazana ili pomerana.

Dobra vremenska proznoza ovih dana obećava odlične letačke dane, tako da se očekuju letački zadaci u dužini od 50 km do 70 km.

Trke će kretati sa glavnog poletišta iz Niške banje i ići će u pravcu Pirota ili u pravcu Leskovca i Vlasotinca, preko Seličevice.

Očekuje se učešće oko 30 pilota iz zemlje i okruženja, a svoje učešće najavila je i jedna ekipa iz Poljske.

Očekuje se da će poletanja biti oko podneva, a sletanje se mora završiti do 18 časova, tako da će naredna tri dana meštani u okolini Niša, Pirota i Leskovca imati priliku da takom poslepodneva vide nebo išarano raznobojnim paraglajderima.

Ovo takmičenje se boduje i za Ligu Srbije u kojoj se sabiraju rezultati takmičenja koja se održavaju tokom godine u našoj zemlji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com