Društvo

Porodilište dobilo 3 nove klime, potrebno još desetine

Niško porodilište dobilo je 3 nova klima uređaja zahvaljujući humanitarnoj akciji Blic fondacije “Klime za porodilišta”, čiji je pokrovitelj Ministarstvo zdravlja.

Vrućina je veliki problem u porodilištu, a prostorije su u sunčanim danima zagrejane toliko da je boravak u njima nepodnošljiv, rekao je direktor klinike Bojan Lukić. Zato će nove tri klime biti postavljene u prostorijama u kojima borave majke sa bebama.

“Nije potrebno objašnjavati koliko su ove klime potrebne nekome ko provodi 24 sata u tim prostorijama. O medicinskim indikacijama i pregrevanju novorođenčadi i da ne govorim…u svakom slučaju ovo je ogromna usluga”, istakao je Lukić.

13536085 10210133158071702 1337692974 n“Ovo je velika stvar za našu Ginekološko-akušersku kliniku jer će podići kvalitet boravka porodilja”, istakao je i direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović.

U okviru akcije “Klime za porodilišta” Blic fondacija u saradnji sa firmom Elcom trade ima za cilj da olakša porodiljama i novorođenčadi boravak na klinikama. Zato su obezbedili 50 uređaja za 24 porodilišta u Srbiji.

“Pozivamo i druge da se priključe akciji da bismo zajedno obezbedili prijatniji boravak majkama i bebama”, rekao je Ivan Arsenović iz Elcom trade-a.

POTREBNO JOŠ DESETINE KLIMA

Direktor klinike za Ginekologiju i akušerstvo dr Lukić dodaje da je tehnički nemoguće postaviti klime u sve prostorije i sale na klinici, a centralna klimatizacija je, za sada, “neostvariv san”. Pojedini uređaju su i dotrajali, pa u operacionim salama temperatura bude i iznad 40 stepeni.

“Potrebno je još desetine klima, pod uslovom da mogu uopšte da se ugrade i sve odjednom rade”, dodaje Lukić.

13536206 10210133156791670 358936410 n

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com