Politika

Zakazana konstitutivna sednica gradske Skupštine

Konstitutivna sednica niškog Parlamenta zakazana je za sredu 29. jun. Na njoj će biti potvrđeni mandati odbornicima koji će izabrati predsednika, a biće postavljen i sekretar Skupštine.

Kako je ranije potvrdio zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, mesto predsedavajućeg gradskom Skupštinom pripašće niškim socijalistima, ali verovatno na čelu više neće biti dosadašnji predsednik Mile Ilić (SPS). Spekuliše se da bi na tom mestu mogao da se nađe lider niškog SPS-a Žarko Ranković.

Iz Srpske napredne stranke potvrdili su da će skupštinsku većinu formirati sa SPS-om, ali da će biti pregovora i sa radikalima.
Gradonačelnik Niša, kako je potvrdio Slavković, biće Darko Bulatović koji je do sada bio na čelu niške Elektrodistribucije, dok će dosadašnji gradonačelnik Zoran Perišić voditi Klinički centar.

„Ovo je odluka predsedništva stranke na predlog Aleksandra Vučića“, kazao je Slavković.

On je potvrdio i da će predsednik Gradskog odbora SNS-a biti Zvezdan Milovanović, vlasnik Kopernikus televizije.

Podsećamo da je prvobitno konstitutivna sednica gradske Skupštine bila zakazana za 6. jun, ali nije bila održana zbog nedostatka kvoruma. Tada u skupštinskoj sali nije bilo odbornika SNS i SPS, iz razloga što su, kako su tada rekli, čekali konstitusanje republičke vlasti.
Zakonski rok za konstituisanje SG je 1. jul.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com