Društvo

Aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu adaptira i proširuje putnički terminal

Aerodrom „Konstantin Veliki“ tokom 2015. godine kao i u prvoj polovini 2016. godine beleži porast broja putnika u odnosu na 2014. godinu. Naime, ukupan broj putnika na niškom aerodromu tokom 2014. godine iznosio je 1.335, a u periodu 2015. godine 36.258 putnika, dok u prvih pet meseci 2016. godine broj putnika je dostigao 26.380.

Iz niške vazdušne luke su za „eKapiju“ najavili razvoj putničkog saobraćaja i kargo saobraćaja, kao i izgradnju logističkog centra.

Teneder za izradu saobraćajno tehničko tehnološkog projekta razvoja putničkog terminala raspian je danas. Dokumentacija bi trebalo da obuhvati projekat adaptacije i dogradnje postojećeg putničkog terminala aerodroma.

Projektom je neophodno odrediti saobraćajne, tehničke i tehnološke elemente neophodne za ispitivanje izvodljivosti adaptacije i dogradnje putničkog terminala Aerodroma Niš. Nabavka nove opreme i proces izvođenja radova moraju biti definisani u pomenutim projektima.

Ostatak teksta pročitajte na eKapija.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com