Kultura

Predavanja “Vizija nove civilizacije” u NKC-u

Družina Hrasta i Niški kulturni centar organizuju seriju predavanja pod nazivom „Vizija nove civilizacije“ od 27. juna do 1. jula.Predavanja će počinjati od 19:30 u sali NKC-a u ulici Stanoja Bunuševca, a ulaz je besplatan. Teme koje će biti na predavanjima su stvaralački odgovor globalnim ekološkim izazovima, poručuju organizatori.

Predavači:

Biljana Ćorović
Autorka kultne emisije Atlantis koja je godinama bila izvorište prećutanih intelektualaca i tema na Radio Beogradu, a koja se kao Atlantis ultra sada emituje putem interneta, novinarka i neumorni borac protiv totalitarnog globalnog projekta na svim nivoima. Između ostalog, Biljana Ćorović vodi emisiju Silen na Radio Beogradu 2 sa opštom idejom emisije da odgneta kodove civilizacije.

Vesna Pešić
Vlasnica izdavačke kuće „Pešić i sinovi“, prestaviće istorijsku i kulturnu verikalu našeg naroda od kulture Lepenskog vira, Vinče do danas, sa osvrtom na kulturnu baštinu Rodne vere.

Profesor dr Velimir Abramović
Naučnik i mislilac kakav se retko sreće, polako, ali sigurno utvrđuje svoju poziciju u novoj evropskoj metafizici, nauci, a možda čak i eksperimentalnoj fizici. Kako neko od diplome FDU-a iz filmske režije dođe do teorijskog objašnjavanja vremena, ili od teorije kulture i filozofije do eksperimentalne fizike, teorije relativiteta i tumačenja Teslinih pronalazaka, može biti jasno samo onome ko u sebi ima renesansni duh i um.
Velja, kako ga prijatelji zovu, je profesor po pozivu na Univerzitetu u Padovi, Visokoj školi za arhitekturu Bauhaus u Dessau, Odseku za istoriju i teoriju pozorišta Univerziteta u Giessenu i Visokoj državnoj školi vizuelnih umetnosti u Rijksacademie Amsterdamu. Dugo vremena je bio profesor i na našim univerzitetima, ali se pre nekog vremena povukao iz profesorskog poziva i u potpunosti posvetio proučavanju vremena i Teslinih pronalazaka.
Njegova bibliografija radova do 1998. godine obuhvata 175 naslova koji se bave problemima umetnosti, filma i televizije, a u toku 2002. formuliše osnovu svojih filozofskih pogleda na stvarnost i logički i metodološki zasniva Ontologiju vremena kao novu granu evropske metafizike koja Vreme postavlja za Biće (sveta).

Milica Novković
Kao istaknuti porodični terapeut izneće svoje iskustvo i znanje kroz „Izvorno vaspitanje“, i praktično pomoći u prevazilaženje ograničenja na putu Ljubavi.

Goran Marjanović
Inž. Goran Marjanović je dugogodišnjim proučavanjem Teslinog rada kroz brojne eksperimente uspeo dareši tajnu Tesline zavojnice. GoTT zavojnica svojom specijalnom konstrukcijom koja pri radu emituje „Tesla talase“ što nije slučaj sa postojećim Teslinim transformatorima koji su na svetskom tržištu.
Inž. Goran Marjanović je ove talase nazvao „Tesla talasi“ ili Teslioni, i ovako ih definiše: „Tesla talasi su skalarne prirode, imaju vlastiti kvant nosilac i nisu samo kvantitativno različiti po frekvenciji od klasičnih,transverzalnih, tzv. „hercijanski“ EM talasa čiji je kvant nosioc foton, nego i kvalitativno – po svojoj energetskoj strukturi i formi. Oni su dimenzionalno bogatija forma energetskih vibracija.”

Saša Nađfeji
Vođa projekta „Duh Rtnja“, iznosiće iskustva istraživanja piramida i sakralnih objekata od Rtnja, Visokog, Damanhura…

Milan Rogulja
Predsednik udruženja „Biogen“, izneće istraživanja na polju zračenja prostora, posebno nejonizujućeg tehničkog zračenja i problematike upotrebe svremenih električnih aparata.

Josip Malnar
Predavanje istaknutog ekologa i proizvođača organskih poljoprivrednih preparata iz Niša. Kao istaknuti priozvođač organskog đubriva za poljoprivredu, poučnim predavanjem ukazaće na neraskidivu vezu čoveka i prirode, i neizmernu korist od proizvodnje zdrave hrane.

Zoran Džonić
Domaćin u „Družini Hrasta“, iz sopstvenog iskustva pričaće o formiranju zavičajnog imanja, i blagodati života u prirodi.

Ilija Lakičević
Doktor fizičke, prestaviće svet iz ugla savremenih dostignuća granične nauke, i prestaviti stvaralačke mogućnosti i blagodati njene primene.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com