Sport

Besplatna škola rolera za decu

Od ponedeljka 27. juna do petka 1. jula Sportski klub “Oxigen” će imati akciju promocije “Nedelje Rolera” i sporta u parku “Čair”, pa će organizovati besplatnu školu rolera za decu. Treninzi će se održavati od 19 do 20 sati.

Škola rolera je namenjena i početnicima i onima koji već vladaju veštinom vožnje rolera. Uzrast koji je preporučljiv za početak bavljenja ovim sportom je od 5 godina. Obavezna je kompletna zaštitna oprema, kaciga (za biciklu je adekvatna), komplet stitnika – šaka, lakat, koleno, kao i roleri koji su u voznom stanju i da deca normalno drže nogu u njima.

„Deca u našem gradu su jako talentovana za ovaj sport, pa ovom prilikom pozivamo sve roditelje čija deca imaju energiju i želju za sportom i aktivnostima da nam se pridruže u akciji i upoznaju se sa ovom veštinom, radom kluba kao i druženjem koji je sastavni deo svakog treninga“, kažu u Oxigenu.Deca

Roler sport je aerobna aktivnost koja jako povoljno utiče na pravilan razvoj bilo kog sportiste i rekreativca, razvija mišićne grupe koje utiču na pravilno držanje tela kao i ravnotežu i opštu motoriku kod dece, objašnjavaju. Još jedna od prednosti Roler sporta jeste činjenica da oni koji vladaju vožnjom rolera višestruko lakše nauče klizanje i skijanje jer su na neki način sportovi komplementarni.

Program realizuju sa Roler Savezom Srbije koji pomaže oko tehničkog znanja i strategije rada. Treneri koji će raditi sa učesnicima programa imaju višegodišnje iskustvo, dok će oni koji već vladaju ovom veštinom moći da voze u grupi dece koji su državni šampioni u Brzinskim disciplinama i slalom vožnje – Speed i Alpine slalom.

roleri deca

“Sklonimo decu sa ulice kroz pozitivne programe”, poručuju u klubu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com