Društvo

Pokošena trava na delu nišavskog keja

Trava na desnoj obali Nišave između mosta u Jagodin-mali i mosta kod bivšeg Niteksa je pokošena. Posle pisanja Niških Vesti o zapuštenom gradskom zelenilu i javnoj česmi koja je urasla u žbunje, ekipe JKP „Mediana“ su reagovale i sredile ovaj deo keja.

Česma je sada pristupačna Nišlijama koji prolaze ovim delom grada. Kako tvrdi direktor JKP “Mediana”, seno koje je ostalo na keju pokupiće od ponedeljka.

13510514 10210097235773667 1245040600 n

„Radimo jedno po jedno. Ne možemo sve od jednom, veliki je grad. Još se nismo uhodali sa radnicima „Gorice“ jer oni imaju neke stare navike, tako da će ova godina biti gusta za nas“, kaže direktor „Mediane“ Bratislav Vučković.

13521095 10210097235413658 1761548129 n

On je još jednom apelovao na građane da kose rastinje oko svojih zgrada jer je to, kaže, njihova dužnost.

„Niko neće sam da pokosi. Mi smo aplicirali preko projekta za novac kod Grada za održavanje međublokovskog zelenila ali ne verujem da će biti para. Građani kažu da plaćaju komunalne usluge i da smo mi dužni da radimo to, ali neka pogledaju svoje račune pa neka zaključe da li za taj novac mogu da dobiju sve te usluge“, dodaje.

Grad bi, po njegovom mišljenju trebalo da bude podeljen na komunalne zone, pa bi u centru usluge bile skuplje nego na periferiji. Ovakav sistem bi, smatra, bio pravedniji i bolji jer u centru češće iznose smeće i sređuju javno zelenilo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com