Društvo

Kvalitetnija socijalna zaštita u lokalnoj zajednici

Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA u partnerstvu sa Gradskom opštinom Pantelej je 22. juna organizovao konferenciju „Unapređenje politika usluga socijalne zaštite u lokalnim samoupravama“ u okviru projekta „Kvalitetna socijalna zaštita u lokalnoj zajednici“.

Projekat je podržao Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju kroz program Lokalne inicijative za povećanje socijalne uključenosti i smanjenje siromaštva.

Konferencija je održana u Nišu, u velikoj sali Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

13530502 10153477498386923 1153784827 n

Cilj konferencije je „razmena iskustava u kreiranju i implementaciji lokalnih politika od značaja za unapređenje socijalnog uključivanja i smanjenja siromaštva na nivou sedam lokalnih zajednica (Niša, Leskovca, Zaječara, Pirota, Kruševca, Prokuplja i Svrljiga)“ i definisanje preporuka za unapređenje politika na nivou lokalnih samouprava.

13535830 10153477498381923 907561172 n

Konferenciji je prisustvovala 30-tak predstavnika, među kojima Menadžer Tim-a za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ivan Sekulović, savetnica Republičkog avoda za socijalnu zaštitu, Gordana Ković, Član gradskog veća, Svetozar Aleksov, zamenik predsednika opštine Pantelej, Aleksandar Milosavljević, kao i predstavnici drugih relevantnih ustanova i organizacija iz ovih lokalnih samouprava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com