Društvo

Cure klime po glavama Nišlija!

Klima uređaj i neispravne instalacije povod su za malo umetničko delo kada su Nišlije u pitanju. U ulici Kralja Stefana Prvovenčanog osvanuo je grafit koji upozorava vlasnika da odvod klime popravi. Komunalna policija predvidela je visoke novčane kazne za one koji ne poštuju Odluke o komunalnom redu.

Uvek je aktuelan apel niške Komunalne policije da se odvodi kondenzata sprovedu na adekvatan način, tako da ne ugrožavaju prolaznike kaže za Niške Vesti Milan Đorđević, PR Komunalne policije u Nišu.klimaaa

Kada je već odvod van stana ili kuće najbolje rešenje je sprovesti ga u oluk, preporučuju iz Komunalne polocije. Malobrojni su oni koji su odgovorni a ovakve slike se retko mogu videti u Nišu.

Kazne za kršenje člana 15 Odluke o komunalnom redu grada, su visoke a ona glasi:

“Klima-uređaj se postavlja tako da se onemogući izlivanje kondenzata iz klima-uređaja na spoljne delove te zgrade, susedne zgrade, kao i direktno izlivanje na površinu javne namene, odnosno površinu u javnom korišćenju”.

To što ne vode računa o tome da li se njihov klima-uređaj izliva na ulicu;

pravna lica u Nišu mogu da plate od 50.000 do 500.000 dinara,

odgovorna lica u tim preduzećima od 5.000 do 30.000 dinara,

preduzetnici od 10.000 do 100.000 dinara i

fizička lica od 5.000 do 30.000 dinara, potvrdio je za Niške Vesti Đorđević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com