Kultura

Premijera za Dan Pozorišta lutaka

“Čudesna družina jedne stonoge” ime je nove predstave koja će večeras imati svoju premijeru u Pozorištu lutaka koje sutra obeležava svoj dan. Nova predstava prvu reprizu ima sutra 23. juna u 18 sati.

Žureći da ne zakasni na prolećni bal, jedna stonoga gubi cipelicu. Njeni prijatelji odlučuju da joj pomognu da je pronađe i kreću u potragu prepunu neverovatnih avantura, u kojoj će svako ponešto pronaći…13483116 1746847368919252 3212424137706189056 o

“Čudesna družina jedne stonoge” je priča o požrtvovanosti, o tome da pomažući drugima često ostvarujemo sopstvene snove, o odgovorima koje ipak sami moramo da otkrijemo, o ljubavi koju ponekad ne primećujemo čak i ako je tu pored nas, ali iznad svega, to je priča o lepoti nesebičnog deljenja i značaju pravog prijateljstva”, kažu za Niške Vesti u Pozorištu lutaka.

Predstava je urađena po motivima pesama Ljubiše Simića, Nisvete Grabovac Šabić, Dragice Šreder i Ruže Mijović Šorić, članova Udruženja pisaca „Sedmica“ iz Frankfurta na Majni. Za tekst je bila zadužena Nataša Ilić a za režiju Miloš Jagodić.

Idejno rešenje scenografije i kostima, grafički dizajn: Ivana Savić
Priprema, realizacija i izrada maski, maketa i rekvizita: Nađa Kovačovska
Muzika: Oliver Katić, Dejan Ilić – Studio „By Heart“
Tekst songova: Ljubiša Simić, Nisveta Grabovac Šabić
Scenski pokret i koreografija: Mladen Milojković
Stručni saradnik za koreografiju: Petar Stojanović
Lektor: Nataša Ilić

Uloge tumače: Aleksandra Pavlović, Mirjana Đorđević, Biljana Radenković, Stefan Maldenović, Mladen Milojković, Toma Bibić.

Dan Pozorišta lutaka, se obeležava 23. juna, sutra će niško obeležiti pedest osam godina profesionalnog stvaralaštva.

Od 1958. godine, kada je osnovano Pozorište lutaka dobilo status profesionalnog pozorišta, generacije i generacije umetnika i svih drugi koji su bili zaposleni u ovoj Kući, gradili su i izgradili ime prepoznatljivo po dobrim predstavama, raznovrsnom repertoaru, velikim glumačkim i umetničkim imenima i njihovim vrhunskim ostvarenjima.

U proteklih godinu dana, Pozorište lutaka je:
Postavilo četiri premijerne predstave: „Olovni vojnik i balerina“, „Bila jednom jedna zima“, „Začarana pahuljica“ i “Čudesna družina jedne stonoge“ koja je večeras.

 

13466049 1746830515587604 954543340729955957 n

Niško Pozorište lutaka odigralo je niz humanitranih predstava za štićenike doma „Duško Radović“, Dečije ustanove „Mara“, Specijalne škole 14.oktobar, Centra za socijalni rad, Sigurne kuće, Doma za odrasla i invalidna lica iz Doljevca, Gradskog udruženja osoba sa autizmom, mališane koji se leče na Dečijoj klinici KC Niš, decu članica i članova Udruženja samohranih majki, Udruženja nezaposlenih, Udruženja hranitelja, Udruženja samohranih roditelja, NURODR-a (Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com