Kultura

Galija, Van Gogh i Novembar sviraće pesme od nastanka do novih hitova

Noć slavljenika održava se 4. jula u Tvrđavi, kada grupa Galija obeležava 40 godina rada, Van Gogh 30 i Novembar 25 godina postojanja. Festival „5 do 100“ počinje od 19 sati kada će muziku puštati niški DJ Miki, zatim nastupaju Novembar, Van Gogh pa Galija.

„Rešili smo da spojimo nespojivo jer ovi bendovi stilski nisu baš slični, ali s druge strane sve je to rokenrol i kad se pravi festival i treba da se razmišlja tako. Treba nam što šira i što bolja publika“ rekao je Veroljub Radojković PR festivala.

Pored 7 albuma i mnoštva festivala, Novembar sprema i dva nova albuma do kraja godine. Jedan će biti klasičan album sa 10 novih pesama, i to na vinilu pored CD-a, a drugi je poseban jer će njihove pesme pevati Golub iz Goblina, Radule iz Atheist Rapa, Cane iz Partibrejkersa i druge njihove kolege.

„Ako računamo Studeni Studeni koja je osnovana 1986. godine u Zagrebu, Kosta i ekipa slave takođe 30 godina rada“, dodaju.

Postojala je ideja da se Kerber čija je 35. godišnjica ove godine uključi u priču ali s obzirom na to da su skoro svirali na Trgu kralja Milana za doček Nove godine i često pre toga, odustali su od te ideje.

„Poštovanje za domaćine, sve treba da ostane u kući i bude na nivou grada Niša. Mi smo tu zahvaljujući jubileju i razmenićemo energiju sa publikom. Pozvao sam Galeta i Tomicu iz Kerbera da nam se pridruže na bini i da odsviramo jednu pesmu zajedno“, kaže Zvonimir Đukić Đule iz Van Gogha.

Van Gogh najavljuje novu set listu na aktuelnoj turneji „Licem u lice“ na kojoj promovišu albume „Neumeren u svemu“ i „Ako stanemo gubimo sve“.

„Velika nam je čast i zadovoljstvo da se poklonimo publici muzikom u Nišu, posle 2 godine i to u godini jubileja za Van Gogh. Ništa nije slučajno u životu, danas počinje leto i Svetski je dan muzike. Radujemo se jeziku i simbolici, kako nota tako i stihova“, dodaje Đule.

13518235 10210071489010014 1160319575 o

Iz grupe Galija najavljuju da će nastupiti u proširenom sastavu. Biće instrumentalista koji će dočaravati muziku ove grupe.

„Najveći problem biće šta odabrati od tolikog broja albuma. Imali smo noćne more kada smo razmišljali šta uzeti, a da koncert ne traje predugo. Napravićemo retrospektivu svega što se dešavalo od prvog albuma davne 1979. godine pa do danas”, kaže Nenad Neša Milosavljević iz Galije.

U promo periodu pojedinačna karta za festival košta 600 dinara, a karta za dvoje je 1000 dinara. Od 27. juna pojedinačna ulaznica biće 800, a za dvoje 1200 dinara.

Prodajna mesta su Energy music shop u Kalči, CD Sound u Novom podzemnom prolazu, knjižara Indigo u Obrenovićevoj, Delfi u Voždovoj, Big Star Travel u Dušanovoj, Travego u Koste Stamenkovića, Fun Travel u Gorči, i OMV pumpe na Vizantijskom, Bulevaru 12. februar i ul. Dimitrija Tucovića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com