Kultura

Hit predstava ”Balkanski sex i grad – Čipka i čokolada” i pred niškom publikom

Hit predstave “Balkanski seks i grad – Čipka i čokolada” imaće svoje premijerno izvođenje u Nišu, u sredu, 06. jula 2016. godine, u 20.30h na Maloj sceni (plato kafea “Pozornica”) u Tvrđavi.

Beogradska premijera ovog svojevrsnog scensko-muzičkog performansa održana je u UK ”Vuk Karadžić” 20. februara, pred prepunim gledalištem i uz prisustvo ogromnog broja štampanih i elektronskih medija. Odmah je osvojila srca gledalaca, a do sada je odigrana 35 puta (svaki put pred prepunim salama), kako u celoj Srbiji tako i u gradovima širom bivše Jugoslavije. Ne pamti se skoro da je neka predstava za kratko vreme izazvala toliko interesovanje i pohvale javnosti.

Osmišljena je kao komična priča u kojoj dve najbolje drugarice, plavuša po imenu Čupka i crnka po imenu Čarna, razmenjuju svoja iskustva iz života i razgovaraju o uvek aktuelnim muško-ženskim problemima. Radnja predstave smeštena je u TV šou pod nazivom ”Opušteno”, a sama ideja je izazvala odličnu interakciju sa publikom.
cipka i cokolada2

“Balkanski seks i grad – Čipka i čokolada” na duhovit način obrađuje mnoga pitanja koja muče savremenu ženu i muškarca na Balkanu. Glumci će na pozornici oživeti sva ona mirenja, razmirice, preispitivanja među parovima koja nemaju kraja. Američka serija “Sex i grad” osvojila je planetu baveći se baš tim pitanjima, a sad i Srbija ima nešto slično.

“Po uzoru na prijateljice iz Njujorka koje muke muče sa muškarcima i glavne junakinje ove komedije, Čarna i Čupka, svakodnevno analiziraju svoje ”nerešive” probleme, dok Mikan Kozomara tumači lik zgodnog zavodnika. Čarna (koju igra Milena Matić-Lasić) je još uvek slobodna i traži čoveka svoga života, a Čupka (koju igra Ana Sakić), srećno je udata, majka troje dece. Njih dve vode potpuno drugačije živote, a ipak se savršeno razumeju i imaju slične probleme.”

Specijalni gost “Balkanskog seksa i grada – Čipke i čokolade” je Frano Lasić. U muzičkom delu predstave učestvuje operska pevačica Gabrijela Ubović, a svaka predstava ima i gosta iznenađenja.

”Čipka i čokolada” nastala je po istoimenom romanu Danijele Božičković Radulović, Antilete Ane Živković i Stanka Holcera, koji je ujedno i producent predstave. Režija je takođe poverena Stanku Holceru, uz stručnog konsultanta Frana Lasića.

cipka i cokolada5

Roman “Čipka i čokolada” je svetlost dana ugledao na Sajmu knjiga u Beogradu 2015. godine. Čitalačku publiku osvojio je na prvi pogled neobičnom formom i stilom pisanja, a zbog velikog interesovanja javnosti autori su odlučili da ga publici predstave i u pozorišnom formatu. Scensko-muzički performans “Balkanski seks i grad – Čipka i čokolada” traje oko 90 minuta.

Prodaja karata je već počela u kafeu “Pozornica” u Tvrđavi, pretprodajna cena je 250 dinara, dok će na ulazu biti 300 dinara.

Kontakt telefon za detaljne informacije o kartama: 064 135 46 09.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com