Društvo

BESKUĆNIK DOBIO DOKUMENTA: Braca će tek da javi gde mu je nova adresa

Bratislav Stojković (44), beskućnik iz Niša, posle deceniju i po dobio dokumenta

NIŠLIJA Bratislav Stojković, posle više od deceniju i po beskućničkog staža, koji je uglavnom proveo boraveći po napuštenim grobnicama na Starom groblju u gradu na Nišavi, ponovo je postao ravnopravni građanin države Srbije. Pre šest meseci angažovanjem novinara, ali i dobrotvora iz Njujorka Seada Čelića, pokrenuta je inicijativa da se Braci obezbedi lična karta. Za sada je prijavljen na Centar za socijalni rad dok ne bude prijavio svoju novu, pravu adresu.

On je za sistem bio “nevidljiv” jer nije imao ništa regulisano. Advokatici Nataši Nikolić trebalo je puno vremena i strpljenja da bi Braci omogućila novi život jer bez lične karte nije mogao da ostvari svoja prava.

– Krenuli smo da mu nabavimo ličnu kartu da bi Bratislav mogao da dobija pomoć od države, ali i da bude ravnopravni građanin Srbije i da ima šansu da živi od svog rada – kaže Gradimir Nikolić, koji je zajedno sa grupom Nišlija snimio dokumentarni film o Bracinoj sudbini.

Igrom slučaja film je pregledao Sead Čelić, rodom iz Podgorice, koji se iz Amerike angažovao da pomogne kako Braca više ne bi živeo u grobnici. Obezbedili su mu smeštaj, novu garderobu, ima šta da jede, jednostavno za njega je počeo novi život o kome nije mogao ni da sanja.

Opširnije na Večernje Novosti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com