Društvo

Treća avio kompanija do kraja godine leti iz Niša?

Posle dolaska dve niskotarifne avio kompanije na niški aerodrom, direktor Turističke organizacije Niša Uroš Parlić očekuje da bi do kraja godine mogla da se pojavi još jedna low cost kompanija. Kako kaže, pretpostavlja da će to biti Norwegian Air Shuttle ili Eurowings.

“Te kompanije operišu na ovom prostoru i savsvim je logično da će doči u Niš. U Skandinaviji ima naših ljudi pa potražnja postoji, a sve niskobudžetne kompanije će gledati da se ovde pozicioniranju”, kaže Parlić.

On dodaje da će sa 9 redovnih avio linija, aerodrom “Konstantin Veliki” godišnje imati i do 300.000 putnika. Podseća da je pre dolaska Wizz Air-a niški aerodom imao svega 20 putnika mesečno.

pista“Niški aerodrom će zaživeti kao što je trebalo mnogo ranije. Biće luka za low cost letove, jer će u Beogradu biti gužva, naročito zbog direktnih letova za Ameriku”, dodaje.

Za niskotarifne kompanije niški aerodrom biće prvi izbor upravo zbog toga što je jeftin, a nalazi se na svega 230 kilometara auto-putem od aerodroma “Nikola Tesla”. Zahvaljujući niskim cenama aerodromskih usluga moći će da održe niske cene karata, objašnjava.

“Tako je u zemljama u okruženju, postoje primarni i sekundarni aerodromi. U Rumuniji je glavni aerodrom u Bukureštu, dok su se na Temišvar orjentisali low cost letovi”.

Podsećamo da će, sa najavljenim letovima, sa aerodroma “Konstantin Veliki” biti 9 redovnih linija do Nemačke, Italije, Slovačke, Švedske, Švajcarske i Holandije. Za sada su to letovi kompanija Wizz Air i Ryanair.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com