Društvo

GORICA: Od 1

Radnici „Gorice“ su nastavili regularno da rade jer su primili dve plate kako im je i obećao gradonačelnik Niša Zoran Perišić. Međutim, ukoliko ne dobiju sve zaostale zarade do kraja meseca, odnosno do 30. juna, kažu da će ponovo prestati da sahranjuju i da zakazuju sahrane.

„Rok za izmirenje obaveza prema zaposlenima u JKP „Gorici“ je do kraja meseca, a ukoliko se ne ispoštuju zahtevi zaposlenih nakon ovog roka biće preduzete sve mere Zakonom propisane za ostvarivanje prava zaposlenih“, saopštili su.

Na konstataciju gradonačelnika da su u obavezi po Zakonu da poštuju minimum procesa rada, rekli su da je i primanje plata takođe po zakonu.

„Uradićemo sve što nam je dostupno da dobijemo svoje plate, jer i poslodavac ima obavezu da nam isplati zarade“, kaže Oliver Cvetković iz sindikata Nezavisnost.

Radnici su, kažu, ukazali poverenje novom v.d. direktoru preduzeća, pa su nakon razgovora sa njim odlučili da nastave sa radom.

„Kako su zaposleni i do sada i prethodnim direktorima ukazivali poverenje tako su i novom v.d. direktoru pružili šansu da uz osnivača, zajedno sa gradonačelnikom trajno reše status ovog preduzeća i isplate sve zaostale zarade“, dodaju u saopštenju.

Radnici „Gorice“ su se još jednom izvinili građanima na neprijatnosti i zahvalili na podršci koju dobijaju u nameri da ostvare svoja prava.

Kako su Sindikati u „Gorici“ podržali sve zaposlene u prekidu rada, tako su i sada dali svoju podršku i očekuju od grada da do kraja meseca reši problem ovog preduzeća, ističu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button