Društvo

“Spora reka” povredila decu na “Čairu”

Na dan otvaranja kupališne sezone na “Čairu”, koji od ove godine ima i akva-park bazen, dečak se povredio na “sporoj reci”, delu bazena u kome protiče voda. Ovo je, na fejsbuk stranici objavila njegova majka Z.P. a potvrdili su i u Upravi “Čaira”.

Zabrinuta majka je napisala da je bilo još nekoliko povreda, a prema njenim rečima otvaranje bazena bio je “fijasko” zbog toga što su pustili decu da se kupaju iako radovi nisu u potpunosti završeni.

“Bazen Čair danas – fijaskooo!!!! U bazenu, ispod vode nezavršeni radovi… deca sa posekotinama nogu, stopala, prstiju na nogama. Po dečaka posle ukazane pomoći došla Hitna i odvezla ga na ušivanje. Moje dete poseklo palac na desnoj nozi, zbog krvarenja su mu odmah tamo dezinfikovali posekotinu i stavili gazu, zatim me je pozvao da dođem po njega jer se povredio. Na svu sreću, nije posekotina za ušivanje, ali smo morali da se, po savetu lekara sa bazena, javimo u hitnu zbog moguće infekcije. Mora da pije antibiotik i za 2 dana na ponovno previjanje. Šta reći”, zapitala se zabrinuta majka u fejsbuk grupi “Mesto za roditelje iz Niša”.

13453915 10201824975782201 1273877640 n
Direktor Sportskog Centra „Čair“ Dragan Perić potvrdio je da se dečak povredio u „sporoj reci“, ali kako objašnjava, razlog je nepravilna upotreba ovog dela bazena.

zatvoreni deoU tom delu pumpa imitira kretanje vode, i kupači ne smeju da ulaze unutra, već treba da se voze u čamcima. Kako objašnjava, kod usisnog dela pumpe postoje rešetke na kojima se, najverovatnije, dečak povredio. Priznaje da je moguće da rešetke nisu dobro obrađene, ali je stava i da je dečak na svoju ruku spustio noge van čamca. Kako tvrdi, spasioci upozoravaju i daju instrukcije svakom kupaču kako da koristi nove sadržaje u akva-parku, što je bio slučaj i na dan otvaranja.

„Skinuli smo rešetke i zatvorili prostor iznad pumpe dok ne ispitamo uzrok svega ovoga. Rešetke će biti dodatno obrađene, plastificirane i svaka eventualna anomalija koja može da nanese povredu našem kupaču biće sanirana. Sa izvođačima radova ćemo posebno da razgovaramo, da objasne kako je to moglo da se desi i nakon toga ćemo dati javnosti saopštenje“, kazao je Perić.

Na fejsbuku su osvanuli negativni komentari još desetak roditelja, o tome da su se i njihova deca povređivala na „Čairu“, a u Hitnoj pomoći koja je dežurala na bazenu potvrdili su ove informacije. Ipak, kažu da broj povreda nije bio veći od uobičajenog.
Camac

“Da, bilo je povreda, ali ništa neuobičajno. Generalno, tokom leta svakog dana imamo povećan broj povreda, jučerašnje povrede na bazenu ni po čemu nisu bile drugačije od onih koje nastaju svakog dana. Kada pratimo utakmicu američkog fudbala bude povređeno i po 20 ljudi, pa to nije alarmantno”, kažu u Hitnoj pomoći.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com