Sport

Radnički počeo pripreme

Radnički je danas počeo pripreme za novu sezonu u kojoj ima visoke, evropske ambicije. Trener Milan Rastavac najpre je održao sastanak sa fudbalerima, predočio im šta ih očekuje u narednom periodu, a potom ih izveo na glavni teren stadiona Čair, gde su vodeću ulogu preuzeli njegovi pomoćnici.

Prvom treningu prisustvovali su sledeći igrači: Ivan Konovalov, Miloš Perić, Dimitrije Đorđević, Milorad Kojić (golmani), Nikola Stevanović, Radoš Bulatović, Miloš Petrović, Aleksandar Mršević, Miloš Živković, Mladen Mitrović (odbrambeni fudbaleri), Marko Tomić, Andreja Apostolović, Aleksandar Jovanović, Aleksa Jovanović, Petar Krstić, Nikola Petković, Nikola Mitrović, Lazar Anđelković (vezni igrači), Miodrag Todorović, Lazar Mitrović i Marko Branković (napadači).

Prozivci je prisustvovalo i desetak fudbalera „sa strane“, koji žele da se izbore za ugovor, ali dok to i ne učine, njihova imena nećemo objavljivati.

pripreme 01

Klub je u pregovorima i sa brojnim drugim igračima, među kojima je i naš dosadašnji levi bek Darko Bulatović, ali i on će se priključiti ostatku tima tek ako se sa njim postigne dogovor o nastavku saradnje.
Ekipu su na Čairu pozdravile i „Meraklije“, a brojne novinarske ekipe okupile su se oko trenera Milana Rastavca, koji je imao „brifing“ uoči početka treninga.

Da li to što ste Vi obavili prozivku znači da ste definisali Vaš status u Radničkom, glasilo je prvo pitanje upućeno šefu stručnog štaba niškog kluba:

Ja trenutno odrađujem ugovor koji već postoji i traje do 30. juna. Još nisam stopostotno definisao svoj status, ali neću ni tako lako otići iz Radničkog – odgovorio je Rastavac.

Trener Nišlija je potom bio upitan da prokomentariše raspored Radničkog, posle današnjeg žrebanja:

Nisam previše opterećen rasporedom. Da biste napravili neki rezultat potrebno je igrati dobro u kontinuitetu, što znači da treba dobro početi, ali i dobro završiti sezonu. Raspored je takav kakav jeste, igramo prvo sa Čukaričkim u Nišu, pa gostujemo Spartaku, u petom kolu dočekujemo Zvezdu… Mislim da je, u principu, raspored takav da možemo biti zadovoljni – komentar je niškog „Generala“, kako ga odmilošte zovu navijači Radničkog.

pripreme 02Plan priprema je takav da će uvodni deo biti urađen u Nišu, a nakon obaveznih testiranja i laganog uvođenja u ritam treninga, ekipa će 27. juna otići u Brzeće, gde će boraviti do 13. Jula.

Mogu da kažem da već idemo nekom utabanom stazom. Bili smo i prošlog leta na Kopaoniku, tamo imamo veoma dobre uslove za rad, a imamo i dogovorenih četiri-pet utakmica. Još ne znamo definitivan raspored sparingovaja, ali uskoro ćemo i to objaviti – rekao je Rastavac, a onda se posvetio treningu.

Radnički je, dakle, krenuo u neke nove izazove, ovog puta sa znatno većim ambicijama nego minulih godina, pa i decenija i sva je prilika da ćemo opet imati jednu zanimljivu, a nadamo se i uspešnu sezonu…

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com