Društvo

ak 9 redovnih avionskih linija iz Niša

Uz dva nova leta Wizz Air-a sa niškog aerodroma, prema Ajnhovenu i Memingemu koji počinju od 1. avgusta, ukupno je iz Niša najavljeno 9 avionskih linija.

Promotivne cene za dve nove destinacije prvih 5 dana biće 2.299 dinara, a letova će biti ponedeljkom i petkom.
Kupovinu karata moguće je obaviti putem sajta aviokompanije www.wizzair.com , kod svih turističkih agencija koje se bave prodajom avio karata i u prodajnom mestu na aerodromu.

Sa niškog aerodroma od prošle godine lete avioni ove kompanije za Malme i Bazel, a od 20. avgusta počeće letovi i za Dortmund.

„Avgust će biti mesec u kome ćemo imati mnogo razloga za slavlje. Naše tri nove linije do Nemačke i Holandije proširiće najveću mrežu low-cost letova iz Srbije, omogućivši srpskim putnicima veći izbor destinacija za odmor ili posao ovog leta, ali u isto vreme i podstičući dolazak stranih turista u Srbiju“, rekla je Tamara Valoa iz kompanije Wizz Air.

Podsećamo da će još jedna niskotarifna aviokompanija Ryanair, imati redovne letove sa aerodroma “Konstantin Veliki”. Od 1. novembra za Milano, dva puta nedeljno – utorkom i subotom. Ova irska kompanija od 30. oktobra najavljuje i liniju za nemački Dizeldorf – sredom i nedeljom.
Avioni Ryanair-a od 4. septembra lete i za Berlin, takođe dva puta nedeljno – četvrtkom i nedeljom, kao i do Bratislave od 31. oktobra.

“Izabrali smo da letimo iz Niša jer su aerodromske usluge jeftinije, a smatramo i da je linija finansijski isplativa. Očekujemo 30.000 putnika godišnje“, rekao je ranije razvojni menadžer Luis Menez.

AERODROM POSTAJE USPEŠNO PREDUZEĆE

Iako će uskoro biti 9 redovnih linija, kapacitet aerodroma nije popunjen. Međutim, biće gužve, kaže gradonačelnik Niša. Zato je u planu rekonstrukcija zgrade aerodroma, a po izmeštanju železničke pruge, plan je da se produži pista. Najave su i da će tu biti logistički centar odakle će biti moguće distribuirati robu avionom, drumskim ili železničkim saobraćajem.

“Aerodrom je iz jedne dubioze postao ono što treba da budu javno-komunalna preduzeća. Ne servis za uzimanje para od građana, već servis za pravljenje novca”, rekao je Zoran Perišić.

 

 

                      

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close