Politika

Konstitutivna sednica niške Skupštine u poslednji čas?

Konstitutivna sednica gradskog parlamenta biće najverovatnije zakazana za poslednju nedelju juna, najavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.
Zakonski rok za konstituisanje nove skupštine grada je do 1. jula, rekao je ranije aktuelni predsednik niške skupštine Mile Ilić koji treba i da zakaže novu sednicu.

„Do 30. juna očekujem konstitutivnu sednicu. Zvanični pregovori započeće verovatno krajem ove nedelje“, kaže član predsedništva SNS-a Zoran Perišić.

On je kazao da ovog puta prilikom konstituisanja vlasti neće biti mnogo kompromisa i da SNS neće pregovarati kao ranije.

Perisic i novinari„Ja pričam o servisu građanima, služenju njihovim potrebama. Neće biti pregovora oko mnogo toga što se ranije prepoznavalo kao deo plena. Ne želim da kada dobijem mandat i poverenje, pre svega moje stranke i građana Niša, pravim kompromise zarad ni jedne stranke time što će se nekome nešto davati da bi meni bilo lakše“, istakao je Perišić.

Podsećamo da je konstitutivna sednica prvobitno bila zakazana za 6. jun, ali da zbog nedostatka kvoruma nije ni održana. Tada je bilo prisutno svega 20 odbornika opozicije, a SNS, SPS i njihovi koalicioni partneri nisu bili u skupštinskoj sali.
Tada su, kažu, čekali konstituisanje republičke vlasti da bi je preslikali na lokal. Opozicija je zbog toga negodovala, uz komentare da „Niš nema glavu“ i da se za sve pita Beograd.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com