Društvo

Otvoren mini akva-park na “Čairu”

Bazen “Čair” svečano je otvoren, a po prvi put, Nišlije su imale priliku da se spuštaju niz vodene tobogane i koriste druge novitete na “Čairu”.

 

U kompleksu bazena postoji i teretana, tereni za odbojku, a u planu je da od 1. jula otvore i biblioteku, kažu u upravi bazena. O bezbednosti kupača brine 11 spasilaca.

bazen2

Akva-park bazen je sagrađen sredstvima iz kredita koji je grad podigao, a tim novcem renovirali su i unutrašnje bazene. Ukupna investicija do sada je 140 miliona dinara, a uskoro nastavljaju radove na unutrašnjim bazenima.

bazen1

Ulaznice za odrasle su poskupele u odnosu na prošlu sezonu i koštaju 300 dinara, dok su za decu do 7 godina 100 dinara. Od 17 do 19 sati, karta za odrasle će koštati 250 dinara, a radno vreme bazena biće od 11 do 19 sati, tokom vikenda od 10 ujutru.

“Infrastruktura je lepa i kvalitetna ali smo, pre svega, vodili smo računa o bezbednosti kupača”, naglasio je na otvaranju gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

„Imamo kompleks na kome mogu da nam pozavide mnogo veći centri“, kaže direktor SC „Čair“ Dragan Perić.

teretana

 

NASTAVLJAJU ULAGANJA U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Kako je rekao gradonačelnik Perišić, zahvaljujući dobroj saradnji sa Ministarstvima, republička sredstva će ubuduće koristiti za poboljšanje sportske infrastrukture. On je podsetio na to da će na “Čairu” biti izgrađena i streljana.

otvaranje

“Sledeće na ovoj lokaciji je izgradnja streljane, nešto što smo obećali građanima Niša i potrudiću se da bude pokrenuta realizacija u što skorijem roku”, kazao je.

Još jedna investicija u sportsku infrastrukturu, koju će, kaže, tražiti od premijera Aleksandra Vučića kada bude boravio u Nišu, je završetak zapadne tribune na stadionu “Čair”.

Izgradnja biciklističke staze do Niške Banje je trenutno je, kaže, “usporena”, zbog toga što njenom dužinom treba da bude izgrađena atmosferska kanalizacija. Novac za gradnju obezbediće Republika preko “Puteva Srbije”, a vrednost radova je oko 115 miliona dinara, dodaje.

“Trebaće nam kanalizacija zbog investitora na lokaciji Lozni kalem”, dodaje Perišić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com