Društvo

Nedostaju strelci za još tri protivgradne stanice

Na osam protivgradnih stanica, Niš za sada ima 16 strelaca, maksimalan broj za ukupno 11 postojećih stanica je 22 ali Republički hidrometeorološki zavod nije pronašao strelce za još tri stanice u Sićevu, Humu i Cerju.

Ovi strelci dejstvuju još od 31. maja kada je RHMZ sklopio dogovor sa Gradom, potpisivanje ugovora sa stelcima samo je administrativni posao, koji smo upravo obavili. Oni koji nisu isplaćeni, grad nema načina da im retroaktivno isplati naknade”, kaže za Niške Vesti Saša Stojiljković načelnik Uprave za poljoprivredu.

Nedostaju srelci za tri protivgradna punkta.

Čim budu pronađeni strelci za još tri stanice – njih ukupno šestorica biće i sa njima potpisani ugovori. Potrebno je da se zainteresovani građani iz Sićeva, Huma i Cerja jave Radarskom centru na Kameničkom Visu”, kaže načelnik Uprave za poljoprivredu Saša Stoiljković.

Protivgradni strelci po zakonu primaju nadoknadu koja je uvisini jedne trećine od minimalne plate u Srbiji, što je oko 7000 dinara.

Grad Niš dotira strelcima u maksimalno zakonskom iznosu od 4000 dinara po strelcu a od RHMZ-a svako od njih dobija po 2.800 dinara mesečno”, kaže Stojiljković.

Grad Niš po ugovoru koji je potpisao sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom iz budžeta grada treba za ove namene da izdvoji 1,85 miliona dinara. Javnom nabavkom trebovano je 50 protivgradnih raketa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com