Društvo

RADNICI “GORICE”: Nema sahranjivanja ako ne primimo plate

Iako su radnici „Gorice“ prekinuli sahranjivanje i zakazivanje pogrebnih usluga na nekoliko sati, prema rečima Olivera Cvetkovića iz sindikata Nezavisnost, oni će nastaviti da sahranjuju tokom dana. Ipak, ukoliko ne prime sve zaostale zarade, kojih je ukupno 9, radnici od četvrtka 16. juna prestaju sa radom, dodaje.

„Radnici su revoltirani i istrajni u nameri da dobiju plate jer smatraju da su prevareni od strane gradske vlasti. Gradonačelnik Zoran Perišić im je obećao platu do 10. juna, ali je još nisu dobili. Takođe, većnik Miloš Banđur je obećao da će ponovo dobiti „socijalnu pomoć“ ako ne prime zarade do 31. maja, ali ništa od toga“, kaže Cvetković.

Pošto je direktor „Gorice“ razgovarao sa radnicima na Novom groblju i, kako kažu, obećao da će im sutra biti isplaćene 2 ili 3 zarade, a do 25. juna i sve što im se duguje, zakazivanje sahrana nastaviće do četvrtka, dodaju.

Podsećamo da su početkom maja radnici „Gorice“ spavali na groblju u znak protesta što im ne iplaćuju zarade. Tada su prekinuli štrajk jer su primili po 30.000 dinara i dobili kartice za prevoz kao i pakete sa hranom, uz obećanje da će biti plaćeni. Ipak, kako su poslednju platu primili za avgust 2015. godine, ne preostaje im ništa drugo nego da prekinu sa radom, dodaju.

„Ukoliko ne budu isplaćeni do sutra neće zakazivati sahrane i ne verujem da će se predomisliti, prilično su složni“, dodaje Cvetković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com