Društvo

U TOKU: Akcija izvlačenja nekoliko stotina zmija iz kuće

Članovi Zoo Planeta Dušan Stojanović, Marija Ilić i Tamara Ristić, krenli su u akciju do kuće nadomak Boljevca, u kojoj se nalazi leglo zmija. Stara kućica, koja je sagrađena na mestu gde je nekada bila štala, je dom petočlane porodice Šimunović.

 

Prethodnih dana Opština Boljevac im je pronašla smeštaj, kada je otac Milan pronašao otrovnicu – poskoka. Iako su i ranije imali problema sa zmijama jer im je kuća usred šume, niko nije reagovao.

„Uglavnom je hvatao smukove ali kada je naišao na zmiju sa rogovima, odneo je u Opštinu. Tek tada su shvatili da su ti ljudi i njihova deca zaista u opasnosti i izvukli su ih iz kuće, našli im privremeni smeštaj jer je reč o socijalno ugroženoj porodici“, objašnjavaju u Zoo Planetu.Devojcica

U Udruženju kažu da ih je Opština i zvala da očiste kuću od zmija, kojih, po njihovoj proceni, ima više od nekoliko stotina.

„Kuća deluje jezivo, čuju se zmije kako gmižu iza lamperije. Sve šušti. Izlaze i danju i noću, kada gmižu i po krevetima“, kaže Dušan Stojanović iz Udruženja Zoo Planet.

Ipak, naoružani zaštitnim rukavicama, hvataljkama i ostalom opremom, nadaju se da će uspeti da se izbore sa zmijama. Akciju sprovode sa Zavodom za zaštitu prirode i sa inspekcijom, a zmije će pustiti u prirodu, kažu.

 

HUMANITARNA AKCIJA ZA ŠIMUNOVIĆE

Najavili su i pokretanje humanitarne akcije za pomoć porodici Šimunović. Kako kažu, oni žive u dve sobice, a kuća je u veoma lošem stanju. Do skoro su živeli i bez struje i vode.

„Nije čudno što su zmije u toj kući pronašle kutak za leglo. Ko zna od kada su tu“, dodaje Stojanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com