Politika

NOVAKOVIĆ: Informacija da će SPS tražiti mesto predsednika Skupštine je precizna

Član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Igor Novaković kaže da njegovo mišljenje da će ova partija tražiti mesto predsednika u niškom parlamentu dele i drugi članovi Glavnog odbora SPS-a.

“Mislim da smo Mile Ilić i ja dali vrlo podudarne izjave. Naravno da ja imam pravo da kao član Glavnog odbora dam svoje mišljenje i naravno da će organi partije odlučiti u skladu sa tim mišljenjem, koje nije samo moje. Predstavlja, ja pretpostavljam, mišljenje većine članova SPS-a. Kada većina u privremenom organu stranke u Nišu bude donela odluku, onda ćete shvatiti da sam dao jednu vrlo preciznu informaciju”, rekao je Novaković Niškim Vestima.

On je dodao da ga ne interesuju mišljenja predstavnika drugih političkih partija, već da zastupa interese SPS-a, kao i javnosti.

“Kao dugogodišnji funkcioner te partije, naučen sam da vodim računa o interesu svoje stranke i javnom intresu, a ne o interesima drugih političkih organizacija. Ne interesuju me mišljenja predstavnika drugih političkih organizacija i pojedinaca, već samo privremenog organa SPS u Nišu.”, dodaje.

Na Novakovićevu izjavu da je uslov za ulazak SPS-a u gradsku vlast mesto predsednika Skupštine grada, član Glavnog odbora naprednjaka i aktuelni gradonačelnik Niša Zoran Perišić je rekao da SNS neće trpeti ucene.

“Ako je to njihov predlog, oni će nam to reći da ne prihvataju koaliciju ukoliko nemaju mesto predsednika Skupštine, mi ćemo njima reći ne pada nam na pamet da vam damo mesto predsednika skupštine, tako sa ucenjivanjem”, istakao je Perišić koji smatra da SPS treba da komentariše “istupe svog člana”.

Mile Ilić je, podsećamo, na Novakovićevu izjavu rekao da svako ima pravo na svoj lični stav, a naročito javna ličnost. Međutim, on nije ni potvrdio da će SPS tražiti mesto predsedavajućeg u parlamentu Niša.

“Mi još nismo započeli zvanične razgovore ni sa jednom političkom strankom. Ja ni bih mogao da komentarišem ništa dok ne budu zvanični stavovi SPS-a o učešću u gradskoj vlasti. Nije bilo zvaničnih razgovora”, kaže Ilić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com