Zdravlje

11 novoobolelih od koronavirusa u Srbiji, u Nišu na Klinici za infektivne bolesti 8 pacijenata

Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 18. marta 2020. godine na teritoriji Republike Srbije testirani su uzorci 47 osoba od kojih je 11 pozitivnih i 36 negativnih na novi korona virus, tako da je registrovano ukupno 83 potvrđena slučaja COVID-19, navodi se na sajtu covid19.rs.

“U kućnoj izolaciji nalaze se četiri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je sedam osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.”

Do 8 časova 18. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 421 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

Iz Kliničkog centra Niš poručuju da se na Кlinici za infektivne bolesti Niš trenutno leči osmoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno da su oboleli od koronavirusa COVID-19.

“Jedan od pacijenata, koji je na Кliniku za infektivne bolesti primljen 10. marta, ima umerene simptome uzrokovane virusom, u stabilnom je stanju i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. COVID-19 potvrđen je i kod pacijenta, koji je hospitalizovan ranije zbog respiratornih tegoba i drugih komobirditeta i koji je odmah nakon prijema, priključen na aparat za veštačku ventilaciju. Ostali hospitalizovani pacijenti, uglavnom imaju blage, ili ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24-časovnim monitoringom infektologa niškog Кliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com