Sport

11 medalja za Klub borilačkih sportova “Naisus” na Feniks KUP – u (FOTO)

Klub borilačkih sportova „Naisus“ na 1. Međunarodnom Feniks KUP-u 2023. u organizaciji TK Feniks-bulevar osvojio je 11 odličja – 7 zlatnih, 2 srebrna i 2 bronzana.

Sportska hala OŠ „Mika Antić“ ovog puta ugostila je ne samo srpske već i inostrane tekvondiste. Iz čak 45 ekipa deo turnira bili su sportisti iz BiH, Bugarske, Kipra, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije, Holandije i Crne Gore.

Blizu 450 učesnika podelilo je međusobno svoja iskustva.

“10-očlana ekipa našeg Kluba uspešno je savladala prvu ovogodišnju prepreku. 7 zlatnih i po 2 srebrna i bronzana odličja zasijala su na grudima naše dece. Iako je ekipa usled zdravstvenog biltena bila oslabljena, postigli smo i u ekipnom plasmanu zavidne rezultate. U formama KBS Naisus zauzeo je 2.mesto kako u A klasi, tako i u sveukupnom rangiranju. U borbama juniori B klase bili su 1. Pioniri A klase 10-11 godina zauzeli su 3. dok su pioniri 8-9 godina zauzeli 2.mesto. Još jednom dokazujemo čelnicima Grada i Opštine da zavređujemo njihovu finansijsku pomoć jer od iste će zavisiti i kvantitet i kvalitet rezultat”,  rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

Ekipu KBS Naisus-a ovog puta činili su:

Maksim Nikolić – bronza,
Pavle Kostić – bronza,
Andrej Stanković – srebro,
Teodor Mitić – srebro,
Veljko Ristić – zlato,
Stefan Rašković – zlato,
Tašana Petrović – zlato,
Ljiljana Nikolić – zlato,
Jelena Stevanović – zlato,
Ilija Ničić – 2 zlata.

“Nije mi bilo svejedno jer su mi ovo prve borbe u životu. U polufinalu savladao sam Luku Micevskog (TKD Korio – Kisela voda iz Makedonije) sa 2:0. Finale je bilo i teže i zahtevnije. Za zlato sam se borio sa Angelčetom Trajkovskim (TK Hulk iz Makedonije) i dobio rezultatom 2:1. Time sam zaslužio da budem najbolji junior B klase”, rekao je sa osmehom na licu Ilija Ničić.

Ekipa KBS Naisus (s leva na desno): Nebojša Anćelković, Ilija Ničić, Jelena Stevanović, Tašana Petrović, Ljiljana Nikolić, Uroš Mitrović, (red niže) Maksim Nikolić, Andrej Stanković, Pavle Kostić, Stefan Rašković, Teodor Mitić (fali Veljko Ristić) –

“Svaka čast svima koja su nastupili jer zaista su to veliki-mali šampioni. Zadovoljan sam postignutim uspehom, iako je ovo pripremno takmičenje. Draž borbe na KP&P elektronskoj opremi imali su priliku da probaju i najmlađi. Takođe moram reći da je ovo istorijski moment za tekvondo u Nišu, jer je bio prisutan i veliki šampion. Naime, reč je o prvom ne-koreancu koji je osvojio 1985.god. Svetsko prvenstvo u sred postojbine tekvondoa – Koreji. Jedan od velikana svetskog tekvondoa i člana Kuće slavnih je holandski stručnjak – Henk Meijer. Kao trener vodio je reprezentacije Holandije, Francuske, Australije i Grčke. Ostaje žal što nije organizovan makar kraći seminar, kako bi svoje ogromno iskustvo ponovo delio sa srpskim tekvondistima. Ali se nadam da će se i to desiti u budućnosti”, rekao je glavni trener KBS Naisus-a, Nebojša Anđelković.

U narednom periodu, Klub nastavlja sa pripremama za predstojeća takmičenja – Prvesntvo Srbije (18.mart) i Otvoreno prvenstvo Zrenjanina (25.mart). Ekipa KBS Naisus-a će zavisiti od Grada i finansiranja, što će umnogome uticati na uspehe.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com