Društvo

tićenici “Mare” borave u Divljani

U odmaralištu Divljana trenutno boravi 28 štićenika ustanove “Mara” zajedno sa vaspitačima. Njihov boravak u prirodi obezbedili su iz donacija, a izmenom Statuta Grada biće predviđen novac da korisnici “Mare” borave u Divljani, rekao je gradonačelnik NIša Zoran Perišić.

“Izmenom gradskog statuta koja se uskoro očekuje predvidećemo i sredstva za korisnike ustanove „Mara“ kako bi mogli da borave u prirodi i ovom objektu koji pripada gradu“,rekao je gradonačelnik Perišić koji je obišao odmaralište.

Štićenici kažu da je hrana je veoma ukusna, a zadovoljni su i smeštajem kao i prirodnim lepotama koje poseduje ovaj kraj.WP 20160608 12 02 33 Pro 320x320

Odmaralište u Divljani polako stabilizuje svoje poslovanje, a dugovanja iz prethodnog perioda su znatno smanjena. Objekti su sanirani i osposobljeni za prijem dece, kažu u ovom odmaralištu. Menadžment je upoznao gradonačelnika sa trenutnom situacijom i sa problemima sa kojima se susreću.

“Situacija je znatno bolja nego ranije, jer odmaralište je sanirano i osposbljeno za rad sa decom”, kažu.

Upošljeno je ukupno sedamnaest radnika, a pojedini rade u dve smene kako bi se što racionalnije poslovalo, dodaju. Oni najavljuju i boravak sportskih ekipa tokom leta, koje bi da sprovedu pripreme u idealnim visinskim uslovima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com