Društvo

Dom Vojske dobija “novo” ruho

Radovi na fasadi Doma Vojske u Nišu traju već više od dve nedelje, prvi rezultati su već vidljivi. U avgustu mesecu ovo zdanje imaće novo ruho a dodatna rasveta ovoj istorijskoj zgradi daće novi sjaj.

Dom Vojske Srbije je centar brojnih kulturnih dešavanja u gradu, kažu u niškom garnizonu i upravo zbog toga ovo zdanje pretrpeće “šminkanje”.

Na inicijativu komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića počelo je uređenje niškog Doma Vojske. Namera je da ovaj Dom podseća na kulturno istorijsko-vojnu sredinu koja će sve pripadnike garnizona i građane Niša, podsećati na slavne tradicije srpske vojske.13401236 10207471773445202 1136109285 n

Radove na uređenju Doma Vojske izvodi Vojno građevinska ustanova Beograd, od 25. maja. Uređuje se fasada Doma Vojske i postavlja rasveta.

Planirano je da radovi traju do sredine jula, kažu za Niške Vesti u niškom garnizonu.

Ispred ulaza u Dom Vojske Srbije u Nišu, 13. januara, postavljene su statue dva srpska vojnika sa šajkačama na glavi. Po idejnoj zamisli komandanta Kopnene vojske, general-potpukovnika Milosava Simovića, statue je od betona izradio akademski vajar Marjan Stanković iz Vranja. One simbolizuju poštovanje prema svim oslobodiocima Niša i Srbije. Slične staute se nalaze i ispred ulaza u prelepo zdanja Doma Vojske Srbije u Vranju, o čemu su Niške Vesti već pisale.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com