Društvo

Smena mirovnjaka na niškom aerodromu

Na niški aerodorom danas popodne sleteo je avion sa 33 pripadnika voda za zaštitu snaga 3. brigade Kopnene vojske, koje su nakon šestomesečnog angažovanja u Libanu, zamenili pripadnici 4. brigade koji su već odleteli za Liban.

Dobrodošlicu pripadnicima voda poželeo je komandant 3. brigade Kopnene vojske brigadni general Mile Jelić. Dočeku su pored predstavnika 3. brigade, Centra za mirovne operacije Združene operativne komande i Komande Kopnene vojske prisustvovale porodice pripadnika voda, mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Screenshot 5

Sa aerodroma „Car Konstantin“ u Nišu, danas je odleteo i avion sa 32 pripadnika voda za zaštitu snaga 4. brigade Kopnene vojske koji će narednih šest meseci izvršavati zadatke očuvanja mira u multinacionalnoj operaciji „UNIFIL“ u Libanu.

Ispraćaju su prisustvovali komandant 4. brigade Kopnene vojske brigadni general Zoran Lubura sa saradnicima, predstavnici Centra za mirovne operacije Združene operativne komande i Komande Kopnene vojske.

Screenshot 3

General Lubura je pripadnicima voda poželeo srećan put i uspešnu realizaciju zadataka u multinacionalnoj operaciji.

Vod za zaštitu snaga, kojim će narednih šest meseci komandovati kapetan Ivica Barać, izvršavaće zadatke u sastavu italijanskog kontingenta.

Screenshot 4

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com