Društvo

U toku “borba” sa komarcima u gradu

Komaraca u Nišu ima ali ne u meri koja bi zabrinjavala građane, u toku je tretman kako larvi tako i odraslih formi komaraca, a Grad Niš je za ove namene odvojio blizu dva miliona dinara.

Grad Niš svake godine odvoji istu svotu novca za tretman komaraca.

Mi svake godine odvojimo jednako novca, to je uvek nešto ispod dva miliona dinara za tretman larvi komaraca, odraslih komaraca i krpelja. To radi niška firma “Sanit”, kaže za Niške Vesti Ilija Jocović, pomoćnik načelnika Uprave za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine.

Nadzor vrši Institut za javno zdravlje Niš.

Broj komaraca je za ovaj period godine, koji je veoma povoljan za njih, uobičajan, kaže Bojan Veličković, koordinator akcije suzbijanja komaraca na teritoriji Niša.

Najmanja količina ustajale vode može da potpomogne razvoj čitavih jata. Jedna šahta može da ugrozi čitav kvart jer može da se odatle izvede stotine hiljade komaraca. 80 % komaraca nastane i potiče iz samog grada”, tvrdi Veličković.

Preduzeće “SANIT M&M” ove godine sprovodi ukupno trinaest tretmana.

Do sada su urađena dva larvicidna tretmana komaraca za mesec april i maj, treba sada u junu da budu urađeni i naredni, kojih će na kraju da bude pet. Tretman larvi smo obavili na područjima gde ima bara i tamo gde ima reka. Odradili smo i jedan tretman odraslih formi komaraca u maju, biće odrađeno još četiri jer i ovih tretmana na kraju treba da bude pet. Ove tretmane obavljamo na javnim površinama i šetalištima. Jedan tretman protiv krpelja je već urađen u maju, sledi naredni u junu a ukupno će ih biti tri”, kažu za Niške Vesti u preduzeću Sanit.

Za sve dodatne informacije u vezi tretmana građani mogu da se obrate Preduzeću „SANIT M&M“ na tel. 018-258-019 i 018-243-876.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com